Forumet - Alliansen vill förlänga skolplikten

Alliansen vill förlänga skolplikten

5263 3 104
Idag har det pratats mycket om Alliansens fortsatta skolpolitik. Förslaget som dykt upp nu är att skolplikten ska förlängas med ett år, eventuellt mera beroende på hur eleven klarat sig. Tidigare har vi diskuterat obligatorisk sommarskola för de som inte har gymnasiebehörighet. 
Vad tycker ni? Ska man börja skolan vid 6 istället för 7? Vad finns det för nackdelar och fördelar? Vad tycker ni om Alliansens skolpolitik? 

Ska skolplikten förlängas med ett år?

Spana också in:


Järnis: Alliansen slänger med lösningar hit och dit som bara går stick i stäv med både forskning och sunt förnuft. Det är dags att de kryper till skampålen och försöker hitta andra lösningar.
va? all forskning på området säger väl att inlärningen är mer effektiv vid 6 år än vid 7 år. neurologiskt så är det hur rimligt som helst att tidigarelägga skolstart.

NEMI: Misstänker att det hade varit betydligt bättre att få ut fler pedagoger i skolan, och faktiskt ge varje elev de förutsättningar som behövs för ett så bra lärande som möjligt, fast det hade ju varit dyrare.
Mest av allt skulle jag bara vilja att politikerna slutar pilla på skolan.
Mm, ett argument mot förslaget är ju att det skulle försämra situationen med lärarbristen enormt. 

time: Nej
Behövs egentligen inte då problemen och bristen på kunskap i skolan inte beror på brist på tid utan att eleverna helt enkelt inte lär sig tillräckligt bra. Skolan är en flumskola där elever mest fjantar runt utan att få någonting gjort. Skolan måste bli tydligare, lärarna måste bli bättre, reglerna hårdare och viljan att lära ska vara i fokus. 

De kan väl lugna sig med sina reformer lite granna, de de genomfört hittills har ju inte varit någon succé precis. Har inte läst något om detta men spontant känns det som en desperat och ogenomtänkt plan, vad finns det för korrelation mellan skolresultat och den faktiska tid man går i skolan? Vi har nio år nu men var kommer de ifrån liksom? Jag skulle säga att mognadsgraden är viktigare, det har jag märkt på mig själv inte minst, kan gå i skolan i hundra år, kommer ändå inte lära mig nåt om jag inte är motiverad till det.

Menar inte att 10 behöver vara sämre, utan att det låter som ett otroligt fantasilöst och ogrundat förslag. De tappar verkligen greppet den där alliansen...Rullar ögonen