Forumet - Alliansen vill stoppa mobiler i skolan

Alliansen vill stoppa mobiler i skolan

17207 0 58
http://www.svt.se/nyheter/sverige/alliansen-vill-stoppa-mobiler-i-skolan

Det här är en fråga som varit uppe på tapeten ända sedan det blev rutin att smsa istället för att skicka lappar i skolan, tycker jag, men nu vill Alliansen genomföra ett förbud. Sedan 2007 har lärare haft rätt att samla in mobiltelefoner om det stört undervisningen, men nu vill bland andra Jan Björklund se till att lärare har rätt att ta dem på direkten. 

Vänsterpartiets skolpolitiska talesperson Rossana Dinamarca är kritisk till förslaget:
– Vi tycker att det är teknikfientligt, men också att man vill ge lärarna en slags polisiär roll som jag inte tycker hör hemma i skolan.
Vad tycker ni? Ska lärare få snixa telefonerna eller borde undervisningen istället acceptera att mobiler och surfplattor är den nya teknikvågen som eleverna känner sig bekväma med?

Spana också in:


time: Ja! Mobiler stör undervisningen
ser inte hur detta har något med teknikskräck eller annat att göra. kan tekniken användas till något bra i undervisningen är det klart man ska använda den, men skulle säga att i 999 fall av 1000 är så inte fallet när det kommer till hur mobiler används. tyckte det var störande när folk glömde stänga av ljud/knappade med telefoner (knappandet har förvisso försvunnit iom smartphones) när jag gick i skolan. människor som tittar på sina telefoner förlorar också koncentrationen, och det tar ett tag för hjärnan att återfå den igen.
vet att min mor som jobbar som lärare på en högstadieskola tycker att mobiltelefoner är ett jävla gissel

Kudhos: Hade mobilförbud i min högstadieskola.

Sen var mobilen tillåten på gymnasiet.

Hade sämre betyg i högstadiet än på gymnasiet.
   
tror det fanns fler förklaringar än just mobilförbudet till dina betyg...

Blivande_japan:
det behöver inte innebära bättre prestationer för alla då prestera handlar om mer än att enbart sitta på lektioner, dock skulle jag säg att det skapar bättre förutsättningar 
mm det gör det. Tycker inte mobiler borde vara tillåtna på lektionstid. Förutom om det är typ "film". Men smartphones är betydligt värre än de som fanns när jag var i gymnasiet. För sen kommer föräldrar och skyller på läraren när eleven har sämre betyg än förväntat. Och allt eleven har gjort på lektionerna är suttit på telefonen. 

Kudhos:
Men smartphones är betydligt värre än de som fanns när jag var i gymnasiet. För sen kommer föräldrar och skyller på läraren när eleven har sämre betyg än förväntat. Och allt eleven har gjort på lektionerna är suttit på telefonen.   
ja, självklart, de "gamla" mobilerna fick man antingen typ vänta på sms med eller spela spel med, och just spela spel var det inte så många som gjorde vad jag minns iaf

aristoteles: Jag tycker att telefonerna kan lämnas utanför klassrummet. Behövs teknik för undervisningen så skall skolan förse eleverna men den tekniska utrustningen
Tycker nog detta. Dock ska ju såklart undantag göras om man väntar viktiga samtal.
Det skulle väl såklart försvinna telefoner också men det får väl försöka fixas på ngt sätt.

isola: Tycker nog detta. Dock ska ju såklart undantag göras om man väntar viktiga samtal.
Det skulle väl såklart försvinna telefoner också men det får väl försöka fixas på ngt sätt.
Rent krasst så skulle ju barnen kunna låsa in sina telefoner i skåpet innan lektion.
Och som sagt, väntar man ett viktigt samtal som inte kan vänta så kan man ju förvarna sin lärare helt enkelt.