Forumet - Allt fler unga drogar sig in i psykos

Allt fler unga drogar sig in i psykos

8337 0 142
Fakta från SVD: Fler unga drogar sig in i psykos
"Statistik från Socialstyrelsen stärker den bilden. Antalet unga mellan 15-24 år som slutenvårdats för ”psykisk störning” orsakad av cannabis eller av flera droger i kombination har fördubblats sedan 2005. Mer än 1 800 unga fick en sådan diagnos 2013."

Använder ni droger? Hur ofta? Har ni hamnat i psykos p.g.a. drogerna?

Med droger avses här den rådande definitionen, alltså ej alkohol, koffein och liknande.

Spana också in:

Jag använder inte droger.

Jag tror att en stor del av det ökade droganvändandet, den ökade psykiska ohälsan bland ungdomar är en konsekvens av att barn och ungdomar träffar på vuxenvärlden allt längre ner i åldrarna. Skräpkultur, sex, droger, alkohol går bara längre ner i åldrarna - alltsammans ivrigt påhejat av superprogressiva kulturradikala vänsterkrafter. Barn måste få vara barn. Den hårda vuxenvärlden måste få vänta några år till. 

Razor: Annat:________
Har gjort, dock inte längre. Har inte fått någon psykos men däremot en ganska deppig vecka efter att ha kramat ur min hjärna som en svamp med diverse centralstimulantia. 

Sen är det väl värt att påpeka att många av de här psykoserna kommer i samband med brukande av RC-droger. Det är ganska sällan cannnabis ensamt exempelvis.
Röstade några dagar i månaden, men det jag använder är receptbelagt även om det är narkotikaklasset. Jag tar sömnmedicin vid behov, då jag sedan trettonårsåldern drabbas av sömnlöshetsattacker som vanligtvis innebär att jag är vaken i flera dygn i sträck. 

Nu kanske du inte menade receptbelagd medicin i din poll, men då det är ett bruk av ett medel som är både starkt och beroendeframkallande, och i allt större utsträckning skrivs ut till unga människor utan att följa upp användningen, tänkte jag att det kunde vara viktigt att ta upp.

Cannabis är i min mening mindre skadligt än alkohol, och jag tycker personligen inte att det ska vara olagligt eller tabubelagt. Oavsett vad så tycker jag att det ska finnas en artonårsgräns där. Att kulturradikala vänsterkrafter försöker pressa på barn rusmedel är något jag bara hör av... ja, traditionalister som NiklasW häruppe. 

christover_bandy: kolla riktig vetenskap inte svensk sjukvård

så fort jag berättade att jag har rökt cannabis så antog dom det som orsak till alla mina problem (fast problemen började 3 år innan jag rökte)
Du har en poäng där. Jag tror att det är svårt att veta vad som är hönan och ägget, även om psykoserna kan ha utlösts av drogerna fanns det förmodligen redan innan dess en ökad risk för psykos p.g.a. instabilt psyke. Drogerna är inte alltid den grundläggande orsaken, men dock ofta de som utlöser själva psykosen. Så har iaf jag förstått det.
Anura:
hur kan detta vara vänsterns fel? :s
Vänstern ligger bakom den progressiva kulturradikalism som genomsyrar dagens samhälle och som fullkomligt tagit över utbildningssektorn, populärkulturen och de sociala normerna i stort. Det är denna världssyn som ligger till grund för att skräpkultur, diverse sexuella utsvävningar och droger blivit en del av barn och ungdomars liv väldigt tidigt. Istället för att lära sig om återhållsamhet, respekt och värderingar pumpas barn med Paradise Hotel, Nicki Minaj och sexuppmuntran från RFSU. Barn får möta vuxenvärlden mycket tidigare när de inte är redo för den. Den psykiska ohälsan kommer som logisk konsekvens.

Razor: Ibland, när:
När jag känner för det. Detta är dock helt sporadiskt och oregelbundet.

Razor: Har ni hamnat i psykos p.g.a. drogerna?
Nej.

Razor: den rådande definitionen, alltså ej alkohol, koffein och liknande
Nej, du menar narkotika, vars kemiska (eller medicinska) definition skiljer sig på vissa punkter från den rent juridiska.NiklasW: Skräpkultur, sex, droger, alkohol går bara längre ner i åldrarna - alltsammans ivrigt påhejat av superprogressiva kulturradikala vänsterkrafter.
Så du menar att alltså att de kommersiella krafterna bakom dessa fenomens realisering är intresserade av ökad socialisering av ekonomin eller? Galen Den åsikten skulle kanske vara aktuell om det nu inte fanns människor som profiterade på det du tycks kalla skräpkultur. Jag är inte vänster, men har ingenting emot varken sex, droger, alkohol eller "skräpkultur". Var platsar jag i din logik?