Forumet - Alltför många språk...?

Alltför många språk...?

622 0 8
Jag är finsk, och har bor här alla mitt liv, men vi måste läsa svensk på skolan (6% av Finlands medborgare är svensk, men jag har aldrig träffa en finlandssvensk, och jag inte tycker jag kommer at ingen). Hursomhelst, jag ville lära så många sprak som jag kan.

Just nu, jag studerar svensk, engelsk och rysk, men jag har ocksa studerat fransk, och jag ville starta det igen. Omfatta finsk, det är fem språk. Är det för mycket?

Finns det en gräns för hur många språk man kan lära eller tala? Kan lära manga språk en gång komplicera lärande?
Det hoppas jag inte. Läser för tillfället sex språk om man räknar med svenska och engelska, och det går bra.

Det lär inte bli några problem för dig då de språk du vill läsa skiljer sig ganska mycket åt. Är språken för lika har i alla fall jag upplevt att man lätt blandar ihop dem, just nu läser jag italienska och spanska parallellt och det är rätt jobbigt. Så länge du känner att du har tid borde det inte vara några problem att läsa många språk.
Visst är det alltid bra att kunna många språk, men jag tycker att du ska ta det i faser. Att försöka lära sig flera språk samtidigt kommer troligen ge sämre resultat än om du fokuserar på ett i taget. Lägg tonvikt vid ett specifikt språk, sen när du känner att du behärskar det tillräckligt väl kan du låta det vila ett tag och fokusera på ett nytt [smile]

Spana också in: