Forumet - Alltså det här med feminism

Alltså det här med feminism

70411 2 431

Jag har funderat en del om det här med feminism. När jag tänker på den typiska feministen så tänker jag en gay, hård och arg tjej med ring i näsan och som hatar män. Är detta fel? Jag fattar förstås att det inte passar in på alla (om ens många?) men ändå. Det känns som det är bilden av den "typiska" feministen. 

 Jag menar det här med jämställdhet är väl en självklarhet eller? Är det inte mera mänskliga rättigheter. Alla är lika mycket värda oavsett kön, hudfärg eller religion. Jag tycker det inte låter konstigt alls. Är jag feminist då? Känns mest som det är den äldre generationen som har svårt med jämställdhet och att oss yngre har mer "vett i skallen" så att säga. Feminism känns så 1900tal.

Sen kan jag inte förstå hur vissa feminister hatar män och då verkligen ALLA män. Man kan väl inte dra alla över en kam heller? Känns ju väldigt ologiskt. Bara för att andra män gör eller har gjort dåliga saker betyder det inte att Pelle rörmockare, 27, är en dålig kille. 

Sen tycker jag att faktiskt allt kan inte vara jämställt. Det funkar inte i vårat samhälle, måste finnas skillnader annars lever vi i en kommunism. Ta det här med att t.ex. tjejer och killar inte ska leka med "typiska" tjej och kill leksaker , typ tjejer leker med dockor och killar leker krig. Klart att det finns skillnader mellan könen och dom vill leka med olika saker. Därmed inte sagt att dom ska tvingas in i ett speciellt fack, alla ska ges möjlighet att leka med det dom vill.

Vart lite långt nu men iaf. Det var lite funderingar från min sida. Fyll gärna på med egna kommentarer och funderingar inom ämnet. 

Spana också in:


Nachac:
Tja, till att börja med kan du ju ta dig en funderare över ifall alla feminister, eller majoriteten, är butchflator med piercing i näsan som hatar män.
Nä är nog inte så men sa att det var min stereotyp. Den är väldigt extrem ja. Men det finns ju en anledning till att jag och säkert många andra har den. 

Gr0dan: Det funkar inte i vårat samhälle, måste finnas skillnader annars lever vi i en kommunism.
Ja Gud bevare oss väl! Vi måste skilja på folk och folk annars kan det ju bli rättvist för bövelen. Feminism är förövrigt så pass utbrett idag att du inte kan prata om din retarderade schablonbild, det är lite som att säga att demokrater är folk i hampakläder med Björn Afzeliusbrillor - demokrati är sååååå 1900-tal.


dazed:
Ja Gud bevare oss väl! Vi måste skilja på folk och folk annars kan det ju bli rättvist för bövelen. Feminism är förövrigt så pass utbrett idag att du inte kan prata om din retarderade schablonbild, det är lite som att säga att demokrater är folk i hampakläder med Björn Afzeliusbrillor - demokrati är sååååå 1900-tal.

hehe. Men skrev ju att rättvist är bra, männskliga rättigheter är bra och tjao feminism i viss mån är bra (rättvist mellan könen). 
Min "retarderade schablonbild" är nog en typisk feministhatarbild skulle jag tro. Men hör och häpna, hatar faktiskt inte feminister, bara ifrågasätter och funderar kring hela fenomenet. Din bild av demokrater får du så gärna ha om du vill. 

Att vara feminist innebär att man är vilsen och försöker vara nåt man bara inte klarar av. För det finns fysiska gränser som kvinnor inte kan överskrida. Det är MENINGEN att kvinnor ska stanna i köket, tvätta och passa barn medan männen knegar och vistas i trafiken. Något annat funkar inte. Förutom det så blir feminister fula. FULA!! Vad har jag för nytta av min snygghet om jag ändå bara måste knulla såna där apmänniskor. Ingen!