Aviseringar
Rensa alla

Alltså... har jag slutat växa nu?


Ämnesstartare

Hej! jag e en tjej å e snart 12 år! den 9 juli (2017) fick jag min första mens! Jag har hört att när man får sin mens så slutar man växa! Nu är jag ca 153 cm. Vill typ växa 10-15 cm till! Kommer jag det?


   
Citera
time
 time

Det är olika för alla. Framförallt kommer du inte växa lika fort längre. Jag fick min mens när jag var 12 och var 164 cm, och jag växte bara 2-3 cm till efter det. Enligt Vårdguiden växer tjejer vanligtvis 6-8 cm efter att de har fått sin mens om de fått mensen i tidig ålder, medan någon som får sin mens när den är 15-16 inte växer lika mycket. 


   
SvaraCitera

Du behöver inte sluta växa exakt när du fått mens, tror iaf att man vanligtvis brukar växa lite, efter att man fått mens. Har för mig att jag någon gång har hört, att man vanligtvis brukar växa ungefär just knappt tio centimeter, efter att man fått mens, men jag vet förstås inte säkert, och sen kan det ju förstås vara olika för olika tjejer.

Men btw har jag för mig att jag för min del, växte lite efter att jag fått mens, så det kan man ju alltså göra, så jag tror inte du behöver oroa dig, för förhoppningsvis växer du lite till! Blink 
Kram Blink


   
SvaraCitera

Om du har tur växer du mer , inge fel på korta tjejer dock , ganska sött 


   
SvaraCitera