Forumet - alltså. jag orkar inte.

alltså. jag orkar inte.

3876 1 54

blev jätteledsen och storgrät åt detta. inte okej.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18050696.ab


"På kvällen den 27 januari låg hon och sov hemma i lägenheten i Ghouta utanför Damaskus i Syrien. Klockan halv tio slog en raket ner i grannhuset. En granatskärva flög in genom fönsterrutan och landade i deras kök.
Den snurrade runt och glödde. Kom allt närmre gasflaskorna.
Havins mamma Ahlam, 43, rusade fram, trots att hon var gravid i sjunde månaden. Hon kastade en filt över skärvan - men det var redan för sent.
Explosionen blev våldsam.
– Jag bara skrek. Jag var paralyserad. Efter en stund kom grann­arna. De hjälpte oss att dra ut barnen ur elden, men - de hann inte, säger pappa Louay.
De minsta barnen Abid, 5, och Hevran, 3, dog i lågorna."


jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att leva ett sånt liv. krig och rädsla. vi lever i en sån jävla bubbla att det är sjukt ofattbart. 

Spana också in:

Man går sönder. Liv slocknar likt ljus som blåses ut. Med ett enda andetag avfyras det dödliga slaget. Alla dessa individer som dagligen objektifieras och dehumaniseras; allt för att kunna fortsätta tystas av översittarna. 

Vad kan man göra som på det stora hela förändrar deras öden? 

Det gör mig  ledsen att jag inte kan hjälpa alla varelser i hela världen. Jag vill adoptera alla hemlösa djur, vara fosterhem åt alla barn som far illa, ha en stor gård för djur som annars skulle gått till slakt, låta alla hemlösa bo hemma hos mig, skapa en massa ungdomshjälpgrupper,  volontära i krigsdrabbade länder som både läkare, sjuksköterska, veterinär, socialarbetare, medmänniska etc.
Men det går ju inte och man kan ju inte tänka sådär för då blir man knäpp men jag tänker nog hellre så än rycker på axlarna åt andras lidande.

Hur hemskt det än är i Syrien så kan vi inte åsidosätta vår egen välfärd och vårt eget folk för att låta alla syrier komma hit. Det finns faktiskt grannländer till Syrien dit de kan söka sig i första hand.

Dessutom har de till viss del sig själva att skylla för deras situation. De hade det jävligt bra under Assad, men som vanligt ska islamisterna förstöra ett väl fungerande samhälle för att driva igenom sin vidriga ideologi överallt.


aristoteles:
Jag tror inte vi kan skylla på barnen och det är deras eget fel att de dödas, faktiskt.

Nej, inte barnen såklart, men det är ju inte en särskilt stor del av riktiga barn som faktiskt kommer till Sverige. Huvuddelen är vuxna män i 25-årsåldern och uppåt varav en stor del troligen är islamister som startade kriget.