Aviseringar
Rensa alla

Allvarlig Skoldepression!


Ämnesstartare

Hej! Jag går första året på John Bauer gymnasiet. Jag har aldrig kännt att "Jippi skola idag" men nu har det blivit ännu värre. Jag mår dåligt bara jag tänker på skolan och gråter på kvällarna. Idag fick jag till och med vara hemma vilket jag vet inte är en bra idé, men jag känner att hellre 4 jobbiga dagar istället för 5. Eller egentligen är det bara lördag som är bra eftersom i stort sätt hela söndagen består av skolångest.
Jag har också det mesta av mitt skolarbete på datorn så idag missar jag ingenting på att vara hemma, jobbar ännu bättre här faktiskt.
Andledningen har jag svårt att hitta men jag tror att det är att jag bara inte trivs på själva skolan. För kompisar har jag, och lärarna är snälla. Det beror nog också lite på att jag tycker att lektionerna är tråkiga. Har bara en i veckan som jag verkligen gillar.
Nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra!? Orkar inte känna en sådan här ångest 6 dagar i veckan.
Jag har funderat på att studera hemma kanske två dagar i veckan men vet inte om det ens är möjligt att får göra det.
Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?


   
Citera

Har du funderat på att byta skola? Om du känner såhär efter bara några månader så kanske skolan faktiskt är fel för dig.

Din studievägledare borde kunna hjälpa dig att ta reda på vilka alternativ som du har, så det kan vara ett bra ställe att börja på.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jo jag har haft det i baktanke. Har inte riktigt velat tänka på det eftersom jag faktiskt vill gå programmet jag går och jag har fått vänner. Eftersom det har gått så pass "lång" tid känns det som att det skulle vara svårt att byta:-S Men du har rätt.
Tack för att du tog dig tid:-)


   
SvaraCitera

Havanna:

Eftersom det har gått så pass "lång" tid känns det som att det skulle vara svårt att byta:-S

Fast om det är första året så har du väl gått mindre än ett halvår nu? Om det är ämnena du läser som du tycker är tråkiga är det absolut värt att byta om du har möjlighet att läsa roligare ämnen någon annanstans.

Dock, fortfarande - prata med din studievägledare. Dels så kan hon/han hjälpa dig att göra en egen planering och studieplan om det skulle bli aktuellt, men också förklara hur du går till väga om du ska byta program eller skola.


   
SvaraCitera
time
 time

Tråden flyttad från Forum PLUS/Skola och Jobb


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Havanna:

Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?

Jag avskydde min gymnasietid men det ledde till mycket annat bra. Hade jag trivts på mitt gymnasie hade jag aldrig fått panik - börjat göra saker som kändes viktiga för mig och börjat tänka utanför bubblan.

Vari ligger ditt motstånd, känner du bara att det inte intresserar dig eller har du bara inte ork?

Förmodligen är det bättre att byta skola än att göra som jag, men det blev ju bra tillslut för mig också.


   
SvaraCitera

Havanna:

Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?

När vintermörkret lägger sig över oss, eller när sommaren närmar sig och det känns som om man inte gjort annat än sitta i skolbänken, kan det lätt hända att man känner sig less. Skoltrötthet är något de flesta upplever någon gång, mer eller mindre, så det är ingenting att oroa sig för mycket över.

Det kan vara bra att försöka hitta en bra balans, som att du delar upp skolarbetet i mindre delar. Kanske delar upp plugget i så kallade ”delmål” – så att du inte behöver känna att du drunknar i skolarbete. Vissa behöver tidspress, andra tycker om att kunna bocka av att göra-listor. Vi är alla olika och därför arbetar vi olika bra under olika förhållanden, så det gäller att hitta ett system som passar en själv.

Vilken John Bauer skola är du ifrån? [smile]


   
SvaraCitera

John Bauer är en jävla skitskola. Jag gick tre år och lektionerna var värdelösa. Själv hade jag cirka fyra kompetenta lärare medan de andra var värdelösa.

Och nej, jag fick inte dåliga betyg, utan jag var inte långt ifrån 20.


   
SvaraCitera

Diamond:

John Bauer är en jävla skitskola.

[bigsmile] pratade med en kille som ständigt upprepade att det var "tjo å tjim på jonn bauöör".

tycker att hela skolsystemet är korrupt och fullständigt misslyckat. friskolor hit och dit, glädjebetyg, fallande kunskap, oengagerade lärare, fördummade ungdomar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack alla så hjärtligt för svar! För mycket skolarbete är inget jag har problem med då vi har väldigt lite. Jag har funderat och tror att problemet ligger lite på att lärarna faktiskt lär ut på ett väldigt tråkigt sätt. Inte mycket till genomgångar och när det väl är det är de så tråkiga att man faktiskt slumrar till. Annars sitter de mest tysta på en stol i mitten.
Våra dagar består mest av lektioner. Vi går från 8.40 till 15.40 med endast två 15 min raster plus en lunch.
När man har så mycket lektionstid och lektionerna då är väldigt tråkiga känns det jobbigt att gå dit, lite ovärt också eftersom jag har allt i datorn och känner att jag lika väl skulle kunna arbeta hemma...


   
SvaraCitera