Forumet - Allvarlig Skoldepression!

Allvarlig Skoldepression!

701 0 9
Hej! Jag går första året på John Bauer gymnasiet. Jag har aldrig kännt att "Jippi skola idag" men nu har det blivit ännu värre. Jag mår dåligt bara jag tänker på skolan och gråter på kvällarna. Idag fick jag till och med vara hemma vilket jag vet inte är en bra idé, men jag känner att hellre 4 jobbiga dagar istället för 5. Eller egentligen är det bara lördag som är bra eftersom i stort sätt hela söndagen består av skolångest.
Jag har också det mesta av mitt skolarbete på datorn så idag missar jag ingenting på att vara hemma, jobbar ännu bättre här faktiskt.
Andledningen har jag svårt att hitta men jag tror att det är att jag bara inte trivs på själva skolan. För kompisar har jag, och lärarna är snälla. Det beror nog också lite på att jag tycker att lektionerna är tråkiga. Har bara en i veckan som jag verkligen gillar.
Nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra!? Orkar inte känna en sådan här ångest 6 dagar i veckan.
Jag har funderat på att studera hemma kanske två dagar i veckan men vet inte om det ens är möjligt att får göra det.
Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?
Havanna:

Eftersom det har gått så pass "lång" tid känns det som att det skulle vara svårt att byta:-S


Fast om det är första året så har du väl gått mindre än ett halvår nu? Om det är ämnena du läser som du tycker är tråkiga är det absolut värt att byta om du har möjlighet att läsa roligare ämnen någon annanstans.

Dock, fortfarande - prata med din studievägledare. Dels så kan hon/han hjälpa dig att göra en egen planering och studieplan om det skulle bli aktuellt, men också förklara hur du går till väga om du ska byta program eller skola.

Spana också in:

Havanna:

Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?


Jag avskydde min gymnasietid men det ledde till mycket annat bra. Hade jag trivts på mitt gymnasie hade jag aldrig fått panik - börjat göra saker som kändes viktiga för mig och börjat tänka utanför bubblan.

Vari ligger ditt motstånd, känner du bara att det inte intresserar dig eller har du bara inte ork?

Förmodligen är det bättre att byta skola än att göra som jag, men det blev ju bra tillslut för mig också.
Havanna:

Finns det någon med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig?


När vintermörkret lägger sig över oss, eller när sommaren närmar sig och det känns som om man inte gjort annat än sitta i skolbänken, kan det lätt hända att man känner sig less. Skoltrötthet är något de flesta upplever någon gång, mer eller mindre, så det är ingenting att oroa sig för mycket över.

Det kan vara bra att försöka hitta en bra balans, som att du delar upp skolarbetet i mindre delar. Kanske delar upp plugget i så kallade ”delmål” – så att du inte behöver känna att du drunknar i skolarbete. Vissa behöver tidspress, andra tycker om att kunna bocka av att göra-listor. Vi är alla olika och därför arbetar vi olika bra under olika förhållanden, så det gäller att hitta ett system som passar en själv.

Vilken John Bauer skola är du ifrån? [smile]
Diamond:

John Bauer är en jävla skitskola.


[bigsmile] pratade med en kille som ständigt upprepade att det var "tjo å tjim på jonn bauöör".

tycker att hela skolsystemet är korrupt och fullständigt misslyckat. friskolor hit och dit, glädjebetyg, fallande kunskap, oengagerade lärare, fördummade ungdomar.
Tack alla så hjärtligt för svar! För mycket skolarbete är inget jag har problem med då vi har väldigt lite. Jag har funderat och tror att problemet ligger lite på att lärarna faktiskt lär ut på ett väldigt tråkigt sätt. Inte mycket till genomgångar och när det väl är det är de så tråkiga att man faktiskt slumrar till. Annars sitter de mest tysta på en stol i mitten.
Våra dagar består mest av lektioner. Vi går från 8.40 till 15.40 med endast två 15 min raster plus en lunch.
När man har så mycket lektionstid och lektionerna då är väldigt tråkiga känns det jobbigt att gå dit, lite ovärt också eftersom jag har allt i datorn och känner att jag lika väl skulle kunna arbeta hemma...