Forumet - Amerikanska universitet

Amerikanska universitet

184 0 16
Är det någon här som har erfarenhet av/har några tips om hur man kommer in på (bra) amerikanska universitet? Det räcker väl knappast att gå ut med bra betyg, hehe. Jag tänker mig t.ex. Yale & Harvard.

(Nej, man kanske inte har så stor chans, men man kan ju alltid försöka)

Spana också in:

Leeilaa:

Tänker du dig skolar som Yale och Harvard så måste du ju ha stipendium annars får du betala en jävla stor summa pengar för att gå på en sån skola det e ju inte gratis!


Om jag inte mins helt fel så har Harvard som system att ingen som kommer in där inte ska kunna läsa hos dom pga ekonomi, dvs är du smart nog för dom ska inte pengar få hindra dig från att gå där, har du inte råd att själv betala så fixar de ett stipendium åt dig.
Varför ge sig på de allra svåraste och mest eftertraktade? Vill du verkligen läsa i USA så finns det universitet som är "bättre" och har högre "status" än de i Sverige.. som du enklare kommer in på.

Sen är det ju lite beroende på vad du ska läsa också. Vissa universitet har te x en bättre institution för ekonomi medan andra har en bättre för juridik.
Gentlemannen:

Om jag inte mins helt fel så har Harvard som system att ingen som kommer in där inte ska kunna läsa hos dom pga ekonomi, dvs är du smart nog för dom ska inte pengar få hindra dig från att gå där, har du inte råd att


Har också hört något liknande. hursomhelst sök på flashback, finns en stor tråd under utbildning och skola.
Gentlemannen:

Om jag inte mins helt fel så har Harvard som system att ingen som kommer in där inte ska kunna läsa hos dom pga ekonomi, dvs är du smart nog för dom ska inte pengar få hindra dig från att gå där, har du inte råd att själv betala så fixar de ett stipendium åt dig.Aha okeej det visste jag inte men det e bra ju ;D Då får du ju va jävligt smart istället da :)
försök gå in på ib-linjen för (international baccalureate) då har du ju mer chans också.. med en ib-dimploma kan du ju också söka till uni's i usa och i hela vida världen.

och en hel j*vla rad med §100000 dollar bill cash. det är såå expensive om du inte har ett stipendium.

lycka till! det är inte omöjligt för dig att komma in om du verkligen kämpar. även om du blir accepterad om 2 månader, 2 år eller 20 år, anything is possible!
Det finns ju andra, "billigare" alternativ. 5 års utbildning går väl loss på en 400,000... Universiteten i USA håller väldigt hög kvalitet :D mina föräldrar har professurer på ett universitet på västkusten...
Just nu är vi i Sverige sedan några år dock.

Själv har jag bara hunnit sitta på middle/high school förstås pga ålder
Mårran:

Universiteten i USA håller väldigt hög kvalitet


I lol'd. Yale, Harvard, MIT, CMU, etc. är naturligtvis bland det bästa du kan få tag i, men genomsnittskvaliteten på amerikanska universitet är skrattretande låg. Smakar det så kostar det, och har man inte pengarna gör man bättre i att stanna i Sverige.

Det kan även vara värt att notera, att bara för att dessa universitet är högt ansedda forskningsuniversitet behöver de inte vara lika överlägsna när det gäller (grund)utbildningar. Dessutom har de sina respektive specialiseringar; vill du bli ingenjör eller mjukvaruutvecklare kommer du att få en bättre utbildning på Chalmers eller KTH än på Yale eller Harvard, och vill du bli läkare gör du bättre i att söka dig till Lund än till MIT (nu tvivlar jag visserligen på att MIT ens har en läkarutbildning, men jag hoppas poängen går fram.)