Forumet - Amning offentligt och på sociala medier

Amning offentligt och på sociala medier

5430 1 53
Hej på er!
Jag har funderat över huruvida folk tycker det är ok att amma offentligt ( caféer , restauranger, parker mm ) och även lägga upp bilder där någon ammar sitt barn på sociala medier.  

Vad tycker ni om det och varför. Vad skulle vara kraven för att  få amma offentligt osv...  
Bröst är bröst är bröst. Den mest prominenta anledningen till att skyla dem verkar vara att de inte ska tappa sin sexuella mystik. Tycker det är mycket rimligare att de används enligt sin primära funktion framför att det inte tillåts för att män ska få ha sina runkobjekt ifred.

Spana också in:

Spontant gillar jag inte amning på ställen där man äter (restauranger/Caféer) därför att jag är finkänslig/kräsmagad när det gäller mat och ser amning som en utsöndring av kroppsvätskor. Det är ironiskt med tanke på att en baby bör få äta på restaurang precis som alla andra. På andra ställen har jag inget problem med det, tvärtom ser jag det som positivt eftersom det avdramatiserar nakenhet och motverkar den hysteri som ärvts av den traditionella sexualsyn som ser bröst som ett sexualobjekt och sexualobjekt som något som bör döljas, en syn som är löjligt centrerad kring heteromäns bröstpreferenser när bröst ju finns till för barnet och inte som sexualobjekt (varför hör man inte detta från de män som klagar på feminismen genom att peka på "naturliga könsroller"?). Det var faktiskt något jag framförde redan när jag var ca 13 och diskuterade saken med min moster som ammade, minns jag nu.
Jag tycker absolut att man ska få amma där det behövs, ser ingen anledning att det inte skall vara så.

Jag tycker dock absolut inte att man skall lägga upp bilder på sina barn på sociala medier utan barnens medgivande, vilket spädbarn inte kan ge.

Så jag säger, amma hur ni vill, ta kort om ni känner för det, men behåll korten själva tills dess att barnen kan bestämma om de vill att korten skall spridas.
Nej, det tycker jag inte. Man får visa lite respekt för sin omgivning. Man kan gå in på t.ex en toalett och göra det. Alla restauranger och caféer har toaletter. Finns det inte tillgång till en toalett precis där man är för tillfället får man ha med en nappflaska med välling i väskan.

Folk som lägger ut det på Facebook och dylikt är ju bara patetiska och uppmärksamhetshoror. Ungefär som om jag skulle lägga ut en bild på när jag bajsar.
Amma offentligt får man väl göra om det är så att man vill. 
Dock att ladda upp det på sociala medier tycker jag är väldigt onödigt egentligen. Skulle man själv tycka det var kul om ens mamma skulle ha laddat upp sådana bilder på internet om internet var lika brett förr som nu? 
Tycker självklart att det är okej att amma precis var helst det behövs. För mig är allt annat otänkbart. 

Vad gäller foto på sociala medier; jag förstår inte problemet förutom individens rätt till att välja vilka bilder som läggs upp på en. Att det skulle vara onödigt är det helt irrelevant. Finns väldigt mycket mer onödiga saker som finns på sociala medier (t.ex. gnäll om att amningsbilder är som bilder när som bajsar).

Axelinaaas: Hej på er!
Jag har funderat över huruvida folk tycker det är ok att amma offentligt ( caféer , restauranger, parker mm ) och även lägga upp bilder där någon ammar sitt barn på sociala medier.  
Så länge man är diskret och det är nödvändigt så är det väl acceptabelt. Det gäller att samtidigt respektera andra som kan vara lite mer pryda.

Att lägga upp bilder är dock en helt annan sak. Inte nog med att den praktiska meningen med amningen minimeras och man gör istället en social grej av det, barnet kanske inte vill växa upp och inse att det cirkulerar bilder på när han eller hon blir ammad på nätet.