Forumet - Amstaffhundar?

Amstaffhundar?

246 0 8
Jag funderar på att kanske skaffa en såkallad Amstaffhund, eller en American stafford terrier som de heter. Är det någon här som har en sådan hund eller någon erfarenhet av dem? Hur är de till temprament m.m? Skulle gärna vilja veta mer om denna mycket vackra hundras.
peixiua:

American stafford terrier


Heter de inte alls. De heter Amerikansk staffordshire terrier eller American staffordshire terrier om vi ska låtsas bo i ett engelsktalande land.

peixiua:

någon erfarenhet av dem


Ja.

peixiua:

Hur är de till temprament m.m?


De blir, som andra hundar, vad du gör dem till. Man bör dock ha erfarenhet av hundar innan man skaffar en amstaff då det ÄR en tuff hund.

Tuff hund som blir underbar i rätt händer, så att säga.

Spana också in:

Imoon:

De blir, som andra hundar, vad du gör dem till. Man bör dock ha erfarenhet av hundar innan man skaffar en amstaff då det ÄR en tuff hund.


håller helt med, de kan bli underbara och de kan bli hemska, precis som vilken hund som helst. har själv funderat på att kanske skaffa en men de är för stora för min smak.. [sad]

men om du skaffar en så se till att uppfostra dem ORDENTLGT och gå helst kurs för någon duktig instruktör som lär dig hur du bäst arbetar tillsammans med din hund så att ni fungerar bra som ett team. [smile]
Du kommer bara att bli mistagen för någon lamknarkare som inte vågar föra din talan själv utan måste ha en hund som skydd. Sen att det är en dryg hund att ha då den är tidskrävande är ju en annan femma. Känns som att du är en för dålig människa för en hund dock, du kan ju inte ens namnet på rasen.