Forumet - Anal sex utan kondom, vad ska man testa sig för?

Anal sex utan kondom, vad ska man testa sig för?

5282 1 22
En kompis sa att man behöver testa sig för en del annat än bara HIV ifall man ska vara säker att man är säker så liksom vad mer behöver man testa sig för för sen kunna ha anal sex utan kondom? Jag har dock redan testat mig för HIV och hon där på ungdomsmottagningen sa sen att jag var fri från det, men då kommer kompisen och säger att jag ska testa mig för annat också :/

Spana också in:

Som just ordet heter - könssjukdom - så syftar det i första hand på sjukdomar som man blivit utsatt för vid just sexuellt umgänge. Detta inbegriper även avsugningar. Men som du mycket väl skrev i ditt inledande inlägg - har du aldrig haft sexuellt umgänge med någon individ så är du också garanterat sjukdomsfri.

Däremot kan du naturligtvis liksom många andra ha haft urinvägsinfektion även kallat blåskatarr. Mer vanligt bland tjejer men även killar kan drabbas. Men urinvägsinfektion/blåskatarr smittar inte. Har själv fått det genom att jag gått med blöta badbyxor på mig sommartid.

Maymay: Vänta va, man kan väll vara född med en del könssjukdomar?
Inte vad jag vet.

Maymay: Om jag minns rätt hjälper inte ens kondom mot alla sjukdomar heller.
Har man aldrig haft sex inkl slick- och sug så är man frisk.

Maymay: Vänta vänta vänta. Hypotetiskt, om man blev våldtagen som bebis men inte minns det, skulle man kunna ha en könssjukdom?
Har ett barn blivit våldtaget så antar jag att barnet vet om det i vuxen ålder! Eller menar du att barnet har haft en könssjukdom i kanske 15 år utan att veta om det?
Det bästa är väl att avstå från analsex och ha sex på annat sätt. Finns väl många andra sätt för att stillfredställa sin partner och för att uppnå orgasm än just analsex. Analsex rent allmänt bör väl undvikas eftersom varken analen eller ändtarmsöppningen är skapt för kuk. Ringmuskelns funktion är att föra ut från tarmen, inte in. Den är skapad för att kunna hålla avföringen uppe i tarmen fram tills du besöker en toalett. Muskeln stänger automatiskt till så fort något försöker tränga in.

vikingen: Det bästa är väl att avstå från analsex och ha sex på annat sätt. Finns väl många andra sätt för att stillfredställa sin partner och för att uppnå orgasm än just analsex. Analsex rent allmänt bör väl undvikas eftersom varken analen eller ändtarmsöppningen är skapt för kuk. Ringmuskelns funktion är att föra ut från tarmen, inte in. Den är skapad för att kunna hålla avföringen uppe i tarmen fram tills du besöker en toalett. Muskeln stänger automatiskt till så fort något försöker tränga in.
felIcke!

jocke/Kim: felIcke!

jocke/Kim: Vilket annat sätt om man är bög som mig?
Det finns ju en annan aspekt på vaginal sex vs analsex förutom det jag nämnde ovan. Fittan på en kvinna är ju "skapt" för en kuk och förutsatt att kvinnan är frisk så kan inte några sjukdomar överföras till mannen och hans kuk.
Däremot när det gäller analsex så även om båda parter är helt friska dvs inte har några könssjukdomar, oavsett om vi vi snackar kvinna/man eller man/man, så finns det extremt mycket virus och bakterier i analen som mycket lätt kan spridas upp i urinröret på mannens kuk och som kan förorsaka mycket svåra infektioner som tom kan kan förorsaka sterilitet hos mannen. Varför kondom är ett MÅSTE vid analsex.

För övrigt finns det väl många andra sätt för två män att ha sex ex runk, slick och sug.

Här har du för övrigt en bra sida om vilka könssjukdomar som kan drabba den som sysslar med analsex och hur de behandlas. Gäller ALLA KÖN!
https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=1258