Forumet - Anal sex utan kondom, vad ska man testa sig för?

Anal sex utan kondom, vad ska man testa sig för?

2923 1 22

politisk realist: Men som du mycket väl skrev i ditt inledande inlägg - har du aldrig haft sexuellt umgänge med någon individ så är du också garanterat sjukdomsfri.
...
Har man aldrig haft sex inkl slick- och sug så är man frisk.  
Inte helt sant, herpes sprids via hudkontakt (HPV likaså, till mindre utsträckning i den formen dock) så det behövs tekniskt sett inte penetration i någon form, dock måste man ju fortfarande ha hud-kontakt och vara naken för genital infektion. Dock behövs inte så för spridning till läpparna, en kyss är tillräckligt. Munsår är herpes, dock inte alltid samma herpes som det som kallas könssjukdommen (finns två herpes virus, HSV-1 och HSV-2, det första brukar vara vanligast det som kallas "munsår", men båda kan skapa infektioner både på läpparna och genitalierna, dock måste det självklart spridas dit, man får självklart inte automatiskt könsherpes om man har munsår). Dock är chansen liten, och dem testar inte herpes via blodprov i sverige, bara när man faktisk har utslag, så mörkertalen är många av hur många har det, då inte alla faktiskt får utslag. Men om du inte har utslag så är det självklart stor chans att man inte har det.

politisk realist:
Vilket annat sätt om man är bög som mig?
Långt ifrån alla homosexuella män har anal-sex, även om olika medier försöker förmedla annat.

vikingen: Däremot när det gäller analsex så även om båda parter är helt friska dvs inte har några könssjukdomar, oavsett om vi vi snackar kvinna/man eller man/man, så finns det extremt mycket virus och bakterier i analen som mycket lätt kan spridas upp i urinröret på mannens kuk och som kan förorsaka mycket svåra infektioner som tom kan kan förorsaka sterilitet hos mannen. Varför kondom är ett MÅSTE vid analsex.
Låter som skrämselpropaganda i mina öron, visst kan man få en urinvägsinfektion även som man, men personligen har jag aldrig fått det, och det du nämner ang. "kan tom förorsaka sterilitet" är nog missförstått, då det förmodligen pekar på HPV, vilket kan i vissa fall orsaka infertilitet i män, dvs. väldigt låg spermieproduktion, varvid sterilitet är när inga spermier produceras alls. HPV är en könssjukdom, och ja, den kan spridas analt, men det är inte pga "vanliga" bakterier som åker in i urinröret. Med det sagt, det rekommenderas självklart alltid att ha säkert sex, så även utan det så är det en bra ide att ha det, men att säga att det är ett "måste" är långsökt.