Forumet - Analys: "Desperation" kan beror på oförståelse för ömsesidighet.

Analys: "Desperation" kan beror på oförståelse för ömsesidighet.

686 0 2
Så jag har funderat lite, med insikten att jag är en distanslös person och inte riktigt hajar vad för status jag är med andra, så fick det mig att kolla upp vad för statusar som är möjligt. Vilket fick mig att göra slutsatsen att vad som uppfattas som desperation kan i många fall vara en konsekvens av oförståelse för ömsesidighet.

Enligt den model som jag förstår mig på intensiteten av en relation på, så finns det:

  • Level 1: Positiva känslor 
  • Level 2: Ömsesidighet
  • Level 3: Delning
  • Level 4: Följdriktighet
Vilket sammanfattningsvis betyder att (nära) vänskap är följdriktig, ömsesidig delning av positiva känslor. Jag förstår inte mig på ömsesidighet, jag tolkar det enbart som krav och förväntningar och beter mig själv distanslöst emot andra. Jag förstår mig samtidigt inte på vad för status jag har med andra personer, det är ofta ett mysterium för mig. Nu till en relevant fråga som jag tror många tänkt på, vad för status har en vänskap på Facebook för er? Det lär ju variera, men för er personligen, vad skulle ni säga? På en skala mellan 0 till 4. Har ni några tips, eller något ni tänker på för att veta vad för status ni är med någon annan? 
Man får försöka vara lyhörd och känna in folks känslor, det kan vara svårt om man är distanserad som person, men man kan lära sig det. 

Jag använder Facebook främst för chatt och för att ha någon sätt att hålla kontakten med folk... om du menar status på facebook som i funktion, dvs vad man låter andra se osv, så handlar det nog mest om hur väl man känner varandra, dvs hur länge/hur nära man känner varandra, men jag brukar inte lägga så stor vikt vid det. Man kan lätt bli nojig om man försöker tolka andras statusinställningar, men det ska man strunta i för man vet ändå inte hur de tänker, de kan resonera på ett helt annat sätt och finnas massor med anledningar, både bra och dåliga, och därför bör man inte fundera så mycket över just det