Forumet - ANDRA VÄRLDSKRIGET

ANDRA VÄRLDSKRIGET

2421 0 19
hitler angrep polen först för att han inte tyckte om de polska tatrabergen. han ansåg att de var ett stort hot mot tyskland.

han attackerade sedan turkiet, sverige, norge, färöarna och usa. för att många judar gömde sig där, med högst antal i turkiet.

hitler använde främst kulsprutor och flygbomber. hans män brukade putta ner första juden de såg i hopp om att den slog i huvudet för hårt i marken och dog, det ansågs vara ett snabbt och billigt dödssätt.

varsågod!

Spana också in:

1 Därför att det var det första landet som inte godtog Tyskt hot/ultimatum, han ville iaf officiellt också ha en "korridor" till det Tyska ostpreussen som skildes åt från Tyskland av polskt territorium plus att annekteringen av Polen var ett naturligt steg mot en erövring av Sovjetunionen för att skapa "lebensraum" åt det Tyska folket.

2
Blixtkrig där man kombinerade snabba framstötar med pansardivision djupt in i fiendeland med störtbombare som kunde ge understöd åt trupperna på marken.
hitler invaderade polen för han fick reda på att en liten judisk kille vid namnet David mosesson hade större mustasch än hitler! hitler blev hemskt avundsjuk eftersom han bara hade skägg växt under näsan! så han stormade polen och satte alla judar i läger där dom arbetades tills döds! å va du inte judisk så kunde SS soldater tvångs raka din mustasch!
Lounge fact:

han attackerade sedan turkiet, sverige, norge, färöarna och usa. för att många judar gömde sig där, med högst antal i turkiet.


fuck you din tönt hitler rörde inte ens turkiet. han rörde alla länder runt om turkiet men inte turkiet. För när hitler gick till turkiet för att planera krig. de året Ataturk blev president. Ataturks soldat sköt hitlers närmsta gubbe till döts. då sa attaturk om du tänker på nåt vi gör samma sak med hela din trupp och dig. varf tror du att hitler gav 250ton till ataturk. och ataturk grävde ner det i erzurum. läs innan du säger ett skit.
happifruitmess:

Varför angrep Hitler Polen först?


Fast nu var det väl endå sudetenlandet som hitler annekterade först.
För att sedan i mars 1939 invaderades resterande tjeckoslovakien.

Rätt ska vara rätt.

världskriget startades ju inte heller förren Pearl harbor och Barabarossa.
Tyskland anföll Österrike och Tjeckoslovakien först.

År 1936 marscherade tyska trupper in i Rhen-landet i västra Tyskland. Det var ett brott mot fredsbestämmelserna (versailles-freden från första världskriget). Men varken Storbritannien eller Frankrike ingrep eftersom de till varje pris ville undvika krig. I mars 1938 rullade den tyska armen in över gränsen till Österrike. Utan att ett skott avlossades kunde Hitler gör sitt gamla hemland till en del av Tyskland. Återigen utnyttjade han engelsmännens och fransmännens rädsla för ett nytt krig.

I Tjeckoslovakien bodde tre miljoner tyskar i gränsområdena. Hitler krävde nu att dessa områden skulle förenas med Tyskland. Det fick Storbritanniens premiärminister Chamberlain att för första gången sätta sig i ett flygplan. I september 1938 reste han tre gånger till München och förhandlade med Hitler. För att undvika krig övertalade Chamberlain till sist tjeckerna att gå med på de tyska kraven.

I utbyte fick han Hitler att skriva på en överenskommelse om att alla framtida tvister skulle lösas på fredlig väg.

Längs gränsen mot Tyskland hade tjeckerna byggt upp starka gränsbefästningar. Dessa tvingades de nu överge. De hade därför nu inget att sätta emot när Hitler gick till anfall i mars 1939. Utan problem gjorde även resten av Tjeckoslovakien till en del av Tyskland.

Nu insåg även de politiska ledarna i Storbritannien och Frankrike att det inte gick att förhandla med Hitler. Så när Hitler krävde områden i Polen, ställde de sig på polackernas sida.


Attackordningen + relevanta händelser:

Österrike, mars 1938. Tysk vinst.
Tjeckoslovakien, september 1938. Tysk vinst.
Polen, 1:a september 1939 Tysk vinst.
Finland (Finska vinterkriget), november 1939. Sov. vinst.
Danmark och Norge, 9:e april 1940. Tysk vinst.
Frankrike, 10:e maj 1940. Tysk vinst.
Undret vid Dunkerque, senare i maj 1940 = Händelse.
Slaget om Storbritannien (Blitzen), augusti 1940. SB, V.
Kriget mot Sovjet, 22:a juni 1941
El Alamein, 1941. Storbrittaniens vinst.
Forts. Kriget mot Sovjet (Stalingrad). 1942-43. Sov.vinst
Pearl Harbor, 7:e december 1941. Japansk bombning.
D-dagen, 6 juni 1944. Amerikans, fransk, brittisk vinst.
Hitler tar sitt liv, 30 april 1945. = Händelse
Atombombning av Hiroshima + Nagasaki, 6:e augusti 1945
FN bildas, 1945.


Ordförklaring:
Sov. vinst = Sovjetisk vinst
SB, V = Storbritanniens vinst.


Kan hända att jag missat något. Fyll gärna på i listan i så fall.

Sen måste du läsa varför krigen inträffade osv. Lite får du göra själv [crazy]
Hitler använde sig av taktiken 'Blitzkrieg', vilket kräver att man har kontrollen över luftrummet, använder sig av tungt pansar, ser till att fienden inte kan slå ut pansarfordonen eller kalla på förstärkning och användning av infanteri i bilar/pansarterrängbilar. Alla dessa enheter är avsedda att snabbt ploga sig igenom fiendens linjer och att alltid röra på sig. Också avsett att förvåna fienden så att de inte har tid att omorganisera sig. Bryr mig inte om fråga #1, eftersom Chibibbi täckte det briljant [y]

Märkte att du undrade över lite vapen också, så jag ska försöka lista några åt dig [smile]

Standardvapnet för infanteriet var ett gevär, Karabiner 98k.
Standardkulsprutorna var MP-serien, t.ex MP40 och MP-44.
Skandiaz:


Standardkulsprutorna var MP-serien, t.ex MP40 och MP-44.


nja.. Standardkulsprutorna (KSP) torde ju vara MG-34 och MG42.

Om man däremot menar K-pistar så är ju MP40 (MP38, MP36).
MP-28 användes också i viss utsträckning.

STG-44 (MP-34 och 44) blev ju aldrig någon standard. För få och för sent blev byggda.

Att tilläggas är ju att STG-44 var föregångaren till STG45, som var det första vapnet som hade halvreglad mekanism med låsrullar (likt den svenska AK4 (G3).

Men nu börjar vi gå från ämnet =).