Forumet - Andra Världskriget, SKILLNADER OCH LIKHETER

Andra Världskriget, SKILLNADER OCH LIKHETER

10469 0 25
likheter: de allierade i andra världskriget var de samma som ententen. I första världskriget stred Storbritannien, Frankrike och Ryssland mot Centralmakterna som bestod av Tyskland, Österrike-Ungern och Osmanska riket, även Bulgarien räknas hit och Italien var icke-stridande medlem av Centralmakterna.
I slutet av kriget gick USA med, och detta hände även i 2a världskriget.

Andra likheter: Tyskland började starkt i båda krigen, men trappades av. Det var tvåfrontskrig mot tyskland(det blev tvåfrontskrig 1944).

Skillnader: synen på militärisk strategi och ledarskap förändrades radikalt efter första världskriget. Under 1a världskriget skickade man fram och stormade befästa positioner. Med hjälp av den moderna uppfinningen av kulsprutan kunde en ensam soldat ta ut en hel pluton soldater från motståndarsidan.

Det är stora jag kommer på nu. Finns 1miljon likheter och 1miljon skillnader(överdrivet) så kan ma fortsätta med detta hur länge som helst.

Spana också in:

Borgeus:

Andra likheter: Tyskland började starkt i båda krigen, men trappades av. Det var tvåfrontskrig mot tyskland(det blev tvåfrontskrig 1944).


Tyskarna var väldigt starka i slutet på första världskriget också, om det inte hade varit för att amerikanarna hade kommit till undsättning så hade tyskarna med största sannolikhet vunnit. Och tvåfrontskriget på Tyskland i första världskriget avslutades ju 1917 när Ryssland bad om fred p.ga. oroligheter i hemlandet
Dayum:

Tyskarna var väldigt starka i slutet på första världskriget också, om det inte hade varit för att amerikanarna hade kommit till undsättning så hade tyskarna med största sannolikhet vunnit.


om inte USA hade kommit till undsättning i andra, vad hade hänt, då? Det var först när USA kom som det vände?

Dayum:

Och tvåfrontskriget på Tyskland i första världskriget avslutades ju 1917 när Ryssland bad om fred p.ga. oroligheter i hemlandet


True..
Dayum:

eh, har du hört talas om Stalingrad? Eller El- Alamein? Tyskarna hade blivit besegrade även om inte amerikanarna skulle ha gått med i kriget, det hade bara tagit längre tid.


Ehm? Hur kan du påstå något sådant? USA gav Tyskarna ett fler-fronts-krig. Krig på fler fronter kräver extra mycket manskap.
Dayum:

Och vad har det med Tyskarna att göra? De förlorade sina kolonier efter första världskriget din idiot.


kriget hade inte avslutats fortare för att amerikanarna inte inbröt. Stilla havskriget sköttes av bara USA(till mångt och mycket med hjälp av de andra allierade).

Du sa att kriget hade fortfarande tagit slut, men du glömmer att tänka på hur det skulle ha kunnat se ut om USA ej var med. Axelmakterna hade ett mycket bra samarbete med vapen och teknik. Bland annat flygplanen Heinkel He 162 och Messerschmitt Me 262. Om de inte hade varit så stressat att få fram och försöka skydda Nazi-tyskland(de båda flygplanen kom i operativ tjänst efter D-dagen.

Vad är det för flygplan, undrar du?
Kan väl berätta att de allierade hade numerärt överläge och mer erfarna piloter. Trots detta så hade Me 262 över 300 nerskjutningar på 100 tillverkade flygplan i operativ tjänst.
He 162 tillverkades i 118 flygplan och orsakade också detta över 300 nerskjutningar. Hur går detta ihop? Jo, de var de första jaktplanen med jetmotor och åkte i ungefär 300km/h snabbare än de allierade.

Lägg därtill att tyskland experimenterade med tungt vatten, och enligt vissa källor så skulle tyskland kunnat bygga en atombomb år 1946.
Dayum:

Öh nej, Ryssarna hade bara kunnat nöta ner tysken, deras manskap reserv var jävligt stor. Och tyskarna började redan få ont om folk.


Kan ju bero på att tyskarna blev köttade på västfronten.[rolleyes]

I Ryssland var det tyskarna som köttade ryssarna. Har du kollat in dödssiffrorna? Hade tyskarna haft mer manskap där så hade sannolikheten varit stor att de slagit ryssen för ryssen saknade krigsföringstaktik.