Forumet - Ang. ansökan till universitet - frågor och diskussioner

Ang. ansökan till universitet - frågor och diskussioner

11961 0 30

Hejsan! Jag skapade denna tråd för mig själv men tänkte att ni kan ju också dela med er av vad ni ska söka till hösten och era funderingar eller frågor kring det! Glad

Nu är det ju dags att söka till universitet osv. Och jag har en fråga! 

Det är såhär att jag ska söka masterutbildningar, och som vanligt så är vissa universitet lättare att komma in på än andra. De svårare universiteten är dock fortfarande de som jag helst vill komma in på, men jag undrar om det är waste att placera dem högst upp på listan? Söt Jag tänker typ - minskar det chansen för mig att komma in på de "lättare" universiteten, om jag placerar de svåra före dem? Jag har glömt hur det här med ansökningar funkar, var så länge sen... Ledsen Är det nåt mer jag bör tänka på när jag söker master? Är ju mycket färre som kommer in, så känns så svååårt att bli antagen. Gråter 

Tack på förhand!

Snorkråkan


snor: De svårare universiteten är dock fortfarande de som jag helst vill komma in på, men jag undrar om det är waste att placera dem högst upp på listan?  Jag tänker typ - minskar det chansen för mig att komma in på de "lättare" universiteten, om jag placerar de svåra före dem?

nej, du kommer bli satt som reserv till de "svåra" om du inte kommer in, men du kan samtidigt tacka ja till en plats på någon av de andra universiteten och till och med börja där och sen komma in som reserv.

så välj det du vill gå helst först

Som Blivande_japan sa så minskar det inte chansen, snarare höjer med tanke på att du läggs till som reserv! Jag kommer att sätta psykologprogrammet som nr 1 på min lista, fastän jag vet att jag aldrig kommer att komma in. Men jag har inget att förlora. Glad

Tror att jag vill jobba ett år innan jag börja plugga igen, då jag är väldigt skoltrött. (Går sista året på gymnasiet för tillfället). Men jag kommer att söka in ändå för att se vad jag kommer in på. Kommer jag in som reserv exempelvis så kommer jag ta chansen, och kanske ansöka om studieuppehåll om jag inte orkar plugga mer. 

Funtar på att ta kriminologi-kurser. Eller ansöka till beteendevetenskapsprogrammet, men det programmet finns endast i Uppsala (bor i Sthlm) och jag vet inte om jag vill plugga där... Svårt. 


Blivande_japan:

nej, du kommer bli satt som reserv till de "svåra" om du inte kommer in, men du kan samtidigt tacka ja till en plats på någon av de andra universiteten och till och med börja där och sen komma in som reserv.

så välj det du vill gå helst först

Åh okej, vad bra. För det jag oroade mig över var att andra som valt de lättare utbildningarna som förstahandsval kommer ha större chans att komma in än jag, för att jag inte valde det som förstahandsval. Förstår du? Men det är inte så alltså? 

Spana också in:

  • Kvantitet och kvalitet på tidigare akademiska studier (INT)Ditt meritvärde i den här urvalsgruppen är: X av max (9 999)

Vet nån hur jag ska tolka detta? Står under mitt meritvärde på några av masterprogrammen jag sökt, vad säger mitt meritvärde om hur stor chans jag har att komma in?
vad händer om det inte finns plats? e jag fortf reggad i programmet fast inte pluggar kurserna pga platsbrist? det kmr finnas plats eftersom det är lite högre nivå och och när vi pluggade grundnivån var det några platser över. aja 
tänker gå dit ändå och närvara o  förvirra skiten ur dem Skadeglädje
kanske e
kakakaka: vad händer om det inte finns plats? e jag fortf reggad i programmet fast inte pluggar kurserna pga platsbrist? det kmr finnas plats eftersom det är lite högre nivå och och när vi pluggade grundnivån var det några platser över. aja 
tänker gå dit ändå och närvara o  förvirra skiten ur dem Skadeglädje
vet ej hur det är för er, men för oss är det typ skitsamma om man lyckats anmäla sig till programmets kurser i tid eller ej. antar att skolan mest vill veta hur många som tänkt läsa vidare på programmet. mejla syon och fråga!

kakakaka: jan björklund borde kastas t krokodiler 
är ej hans fel att ni har sämst system!

Blivande_japan: mejla syon och fråga!
mejlade och ringde sönder överallt, fick veta att jag får senanmäla mig och Se Hur Det går, tänker ändå dyka upp till kursen och säga att jag har anmält mig. 
Blivande_japan: är ej hans fel att ni har sämst system!
han är fortf sämst
DeathOrGlory: Ofta ni inte har platsgaranti för programstudenter? Och hur tidig anmälning har ni egentligen :s
tydligen inte. fick inte ens information om det pga är newbie och de förväntar sig att alla vet allt.