Forumet - ANG. BILJETTSLÄPP TICNET

ANG. BILJETTSLÄPP TICNET

4443 0 20
(tråden kanske kom i fel ämne)

Jag har inte så jättestor koll angående biljettsläpp på ticnet. Har alltid fått tag i biljetter på annat håll.

Men låt se.
Om ett band ska ut på exempelvis vårturné,
och biljetterna på ticnet släpps klockan 09:00 en måndagmorgon.
När bör man vara inloggad på ticnet för att vara säkrad en biljett?
Antar att man inte kan logga in prick 09:00 och tro att man ska få en biljett.
eller?

Blir det en slags kö redan innan nio eller hur fungerar det där egentligen?

Spana också in:

Budolicious:

vid 8.45-8-50-nånstans så randomar de ut köplatserna bland alla som är inloggade just då. Så det räcker att vara online vid 8.45 skulle jag säga.

F.ö måste biljettsystemet göras om, det suger jude nu :C


så jag kan logga in på ticnet runt 8:45 och gå in på sidan med det band jag vill köpa biljetter till
OCH redan då en kvart innan biljettsläppet skapas en kö till själva biljettsläppet en kvart senare?
JISSES vad knas detta blev men du fattar nog.
skidröw:

OCH redan då en kvart innan biljettsläppet skapas en kö till själva biljettsläppet en kvart senare?


ah, precis, typ. Alltså, säg att tusen stycken är på sidan halv nio. Då kommer det nog stå över hela sidan "pga biljettsläpp är sidan stängd tills vidare". Så när det är en kvart kvar så randomas platser in till sidan bland de tusen som står där och väntar. Så det är ingen fördel att vara på sidan redan vid 7 gentemot om man är där vid halv nio. Bara man är där när randomizingen körs.

Om du förstår : >
SPASMERSANDRA:

Haha, varför det?


An den enkla anledningen att... låt säga... stora världsberömda gruppen XXX (fingerat namn) ska lira på Ullevi. 50.000 biljetter ska släppas 1 december kl 10.00. OK!?

Ringer jag o lyckas komma fram 15 minuter EFTER det att biljettsläppet har skett... dvs kl 9.15... så är ALLA BILJETTERNA SLUT!!! [mad]

Eftersom varje kund bara kan köpa... låt säg 10 biljetter... så skulle de alltså på 15 minuter ha slussat fram 5.000 kunder som var o en ha köpt 10 biljetter var! Orimligt, eller hur!?

MEN - ännu märkligare är att redan en vecka innan biljettsläppet har skett, dvs EN VECKA INNAN 1 december... så finns redan biljetterna ute till försäljning på Blocket! Till de dubbla eller tredubbla priserna!

Låter inte detta märkligt!

I vart fall tycker både jag det o Sverker Olofsson o Konsumentmagasinet PLUS som just hade uppe detta i ett av sina program i våras där Ticknet SÅGADES TOTALT o utsågs till BEDRAGARE av både Sverker, PLUS-redaktionen o TUSENTALS med konsertbesökare!!! [mad] [mad] [mad]
SPASMERSANDRA:

Oj, ja märkligt.. Själv har jag aldrig haft några problem med Ticnet ;D haha[bigcheers]


Då har du nog haft en otrolig tur. [smile] Detta har både debatterats i tv, radio o tidningar. Många har dessutom föreslagit att biljetterna ska vara "personliga" dvs varje biljett är knuten till ett specifikt personnummer just för att inte någon ska kunna jobba som bulvan o köpa tusentals med biljetter. I Danmark är ex alla biljetter just personliga.
SPASMERSANDRA:

Jisses.. Fast, jag tror ändå inte direkt att det är en sån bra idé om dom skulle vara "personliga"...? Om man nu skulle bli sjuk så får man ju exempelvis inte sålt biljetten.


Se till att man kan återsälja till ticnet typ fram till en vecka innan konserten, blir man sjuk samma dag - though luck
SPASMERSANDRA:

Jisses.. Fast, jag tror ändå inte direkt att det är en sån bra idé om dom skulle vara "personliga"...? Om man nu skulle bli sjuk så får man ju exempelvis inte sålt biljetten. Aja, livet är hårt!; D[cool]


Samma problem har ju SJ. De säljer ju billiga biljetter på Tradera... någon lägger ett skambud o får den... en timma senare ligger den ute igen o är genast en hundring dyrare. Gäller det bara EN biljett så har väl inte SJ reagerat så kraftigt men här är det ju "några" som konsekvent sitter o köper upp alla biljetter o säljer dem avsevärt mycket dyrare än vad SJ hade tänk t sig. SJ har blivit jävligt snea på detta!
TheSpookyMan:

De säljer ju billiga biljetter på Tradera... någon lägger ett skambud o får den...


Ja, iofs. SJ har jag varit med om att ha fått köpa en dyrare biljett. Skitdåligt... Konstigt att dom inte gör något med det, fast jag med Ticnet så tycker jag inte att biljetterna ska vara personliga.