Forumet - Ang. lokaltrafik

Ang. lokaltrafik

2222 0 34
Låt oss säga att ni ska med en buss eller ett pendeltåg eller dylikt som går var tionde minut, och detta står inne och ni är en bra bit bort, springer ni för att hinna med eller väntar ni på nästa?

Hade en diskussion med en vän om detta häromdagen och jag är helt klart en som väntar på nästa. Kan hända att jag fortfarande har den norrländska mentaliteten och känner mig bortskämd nu efter att jag haft en buss varannan timme att åka och känner att tio minuter inte är så mycket (blandat med mina vristproblem). [blush]

Spana också in:

STORM:

Nej, väntar med ro på nästa (Du röstade på detta alternativ)


Om det inte är absolut jäääätteviktigt att hinna med just den jag är påväg till, om det handlar om att resa vidare eller... bio eller något sådant som inte ursäktar sig för att jag är någon minut sen.
Nej, väntar med ro på nästa (Du röstade på detta alternativ)
Oftast
10 min är som sagt inte alls mycket..

men det beror på, vart jag ska, hur jag mår, vilken tid på dygnet, hur vädret är osv.

Är klockan typ 17 lär bussen/pendeln vara knökfull så då väntar jag hellre på nästa så jag får sittplats.
Är klockan 12 mitt på dagen väntar jag hellre med.
Är klockan däremot 22 och det är pisskallt ute tar jag gärna mig en liten säpojogg och kommer hem varmare och 10 min tidigare [crazy][cool]
STORM:

Ja, jag ska fan hinna (Du röstade på detta alternativ)


Med tanke på att jag är från en stad där det vardagar går bussar varje 20/30.e minut så vill jag hinna med. Samma sak var det när jag jobbade i Göteborg, jag skulle hinna med bussen/spårvagnen även om det säkert kom en annan kort därpå.