Forumet - Angående bensodiazepiner

Angående bensodiazepiner

958 1 16
När man kom till psyk och nämnde ångestproblem så räknade dem upp mediciner möjliga att behandla med, och i farten sa "Men de får du inte här" om bensodiazepiner (och nej, få inte föreställningen att jag går dit för att tigga benso)

I Somras spenderade jag en del tid på akutpsyk och som internerad på psykiatrisk behandlingsklinik, på båda platser kommenterades det om mitt ångestproblem och att jag inte skulle få några bensodiazepiner (återigen, out of the blue) "så'na får du inte här"

Det får mig att undra, vart får man egentligen bensodiazepiner? Om det är omöjligt både i öppenvård och en strikt kontrollerad miljö, varför finns dem då ens som läkemedel? Och varför envisas personal med att alltid påpeka att de existerar men inte skrivs ut?
isola:

Fast det skrivs ju ändå ut rätt friskt till folk. De kanske såg dig som missbrukare eller någon med ickeakut ångest?


Möjligen kan man tolka mitt hår och skägg till missbrukare, men det är en allmän policy och inte bara för mig.

Men ja, känner massor av folk som får typ Alprazolam dagligen osv. så det skrivs ju ut, men var egentligen?

Spana också in:

När jag var snyggare (och bodde med rik familj!) var det lättare att få, men nu med ihoptejpade skor och hålig jacka så går det inte alls. [sad] Bara för att man har gått och blivit fattig liksom, lägger ej pengar på knark, allt går till mina djur! ALLT.

Så beror nog på ditt skägg o.s.v. ja.
Karen Eliot:

Och varför envisas personal med att alltid påpeka att de existerar men inte skrivs ut?


För att de är fittor. Hade ett liknande problem när jag fått lite småförbannat ont i axeln. Fick höra att det fanns bättre medel än de som de skrev ut, men de innehöll ju kodein så de ville de inte ge mig.
overdose:

eller så söker man frivilligt hjälp, ställer sig till en början skeptisk mot medicin överlag och när de föreslår att det nog kan hjälpa och vore bra, tillfälligt såklart, så går du med på att prova.


WOW, VILKEN REVOLUTIONERANDE IDÉ! Hur kom du fram till detta?[zzz]