Forumet - Angående Jehovas vittnen.

Angående Jehovas vittnen.

6128 0 45
Jag vet inte om det bara är jag som känner såhär, eller om det verkligen är så. Jehovas vittnen, är som vi alla vet, en väldigt sluten sekt och folket upplevs som väldigt hjäntvättade, men dom känns väldigt olyckliga också. Man går till skolan/jobbet, går hem, går på ett möte, sen är dagen slut. När man inte är på möten går man och sprider budskap. Det finns ju inte så mycket liv över. Dagarna är ju relativt planerade.

Själv är jag så okristen man kan bli och har inte en enda aning hur det är att ens leva ett "vanligt" kristet liv, hur strikt det är i familjen osv. (Visserligen är det individuellt). Jag har en ytlig kontakt med en i min klass som är ett vittne , men vill ju inte direkt fråga ut denne person för mycket så jag tänkte ställa lite frågor här. Är så nyfiken på hur er vardag ut.

Finns det någon här som kan svara på hur det är att vara med i Jehovas? Som kanske är eller har varit med. Hur ser eran vardag ut? Gör ni det för eran egen skull eller gör ni det för att hålla ihop familjen? Hur ser ni på andra människor som inte är ett vittne? Berätta gärna mera utöver frågorna.

Kom nu med lite seriösa svar.
headswithroll:

Finns det någon här som kan svara på hur det är att vara med i Jehovas? Som kanske är eller har varit med.


Finns en hel drös med jehovas som springer omkring och predikar här. Flera av dem har dingat 50 men det hindrar dem inte att spy ur sig sin dynga här på ungdomar.se

Spana också in:

headswithroll:

svara på hur det är att vara med i Jehovas?


Min granne på botten plan hon är med i ''Jehovas vittnen''. Jag märke det när vi förde en relativt snabb dialog på gården när jag var ute med hunden.

Jag hade ett halsband som ska föreställa ett kors vilken hon observerade. Hon frågade: ''Är du religiös'' Jag svarade att jag var agnostiker och hade halsbandet på mig endast för att jag hade fått det av min pappa i födelsedagspresent.

Direkt efter jag hade formulerat mitt svar så började hon genast säga att det inte är något fel att vara troende. Jag svarade då att det självklart inga problem så länge man respekterar alla oliktänkande.

Sedan efter de fick jag en brushyr av henne där det stod lite allt möjligt om JV. Hon verkar vara en omtänksam person. Jag har även träffat henne ett flertal gånger efter detta hände, vi hälsar på varandra och inget mer med de.
Lejonhjärta:

Sedan efter de fick jag en brushyr av henne där det stod lite allt möjligt om JV. Hon verkar vara en omtänksam person. Jag har även träffat henne ett flertal gånger efter detta hände, vi hälsar på varandra och inget mer med de.


Jag blev påhoppad på vägen hem från skolan en dag av ett vittne som också överlämnade mig en broschyr. Jag blev mest bara rädd av det som stod.

Det vittnet i min klass är verkligen hur snäll som helst, prackar inte på mig med en massa snack så länge jag inte undrar något. Man kanske inte ska undra för mycket, fast det gör jag. men bakom detta känner hon sig ganska olycklig tror jag. osäker.
Jag har varit uppvuxen inom Jehovas, och hela min familj och större delen av min släkt är med. Jag hade för ungefär 3 år sedan granskat kritiskt på sektens olika läror och religiösa fundament från oberoende källor och upptäckte hur fel allting var. Som exempel hade Bibelsällskapet Vakttornet bland annat angivit som källa ett flertal experter vars mening var klippta ur sitt sammanhang och det har även framgått att experterna blivit förbannade över att deras texter har felaktigt använts för att stödja sektens argument.

De använder hjärntvätt i allra högsta grad må jag säga. På de s.k vakttorns studierna t.ex så ska man svara på frågor typ som a) b) och c), men grejen är att det finns bara "rätt svar" som framgår i texten och inte från självständigt tänkande.

Sektens mentalitet är ofta väldigt negativ samt bakåtsträvande och logiskt föraktande. För dem är det en princip sak att man inte ens ska försöka förbättra världen, deras lära säger att människan inte kan styra över andra, i sammanhanget att människor inte kan agera politiskt på något sätt i "satans värld vars kvarstående dagar är begränsade" och något som åtföljs av principen att Jesus sagt "ni är inte en del av den här världen eftersom jag inte var det heller" eller hur det löd nu igen. De tycker att endast gud ska få regera och hans tillsatta konung Jesus, sen kommer väl dom här andra 144.000 in också. I praktitken innebär det att när det händer en god utveckling till skillnad från JV snack om att saker blir bara sämre och sämre så förnekar dem det bara i stil med "det där gills inte", och de får inte ens rösta i politiska val, och de får inte heller beblanda sig med s.k "falsk religion". Det kan betyda till exempel att skulle man få städjobb/byggjobb i en vanlig kristen kyrka så måste man tacka nej omgående.

Idag är ja gen logiskt tänkande invidivd som har öppnat mig för världen och information, samt logiskt egentänkande andlighet.
headswithroll:

Dagarna är ju relativt planerade.


så har nog dom flesta det oxå utan att vara religiösa.

har hyrt bostad hos några jehovas. dom verkade normala och dom försökte aldrig pracka på mig sin religion kanske för jag är bortom räddning:P

men dom är ju helt sjuka när det gäller att frysa ut familjemedlemmar som vill hoppa av! obehagligt att dom kan vara så kalla.