Forumet - Angående moderatorernas befogenheter och insyn

Angående moderatorernas befogenheter och insyn

3910 14 38
Med anledning av trådarna som Ganon i går skapade upprepade gånger kommer jag nu för alla att klargöra hur det faktiskt ligger till.

Kan moderatorerna gå in och läsa våra privata meddelanden?
- Nej. Endast om den ena i en PM-konversation anmäler diskussionen till oss kan vi läsa, och då endast den anmälda PM-tråden. 

Kan moderatorerna se ens IP?

Ja.

Exner:
Åtminstone ett år tillbaka. Har tyvärr ingen egen PM-konversation med någon som är äldre än så.
Okej. Tänker att det kanske borde finnas ett alternativ för att välja vilka meddelanden man vill göra tillgängliga, om man inte känner för att fläka ut hela konversationen inför er. Fast då är det väl i stället lätt att det blir lite för vinklat... att saker blir tagna ur sitt sammanhang.

Spana också in:


Proteus:
Okej. Tänker att det kanske borde finnas ett alternativ för att välja vilka meddelanden man vill göra tillgängliga, om man inte känner för att fläka ut hela konversationen inför er. Fast då är det väl i stället lätt att det blir lite för vinklat... att saker blir tagna ur sitt sammanhang.
Det skulle förstås gå att införa en automatisk begränsning på x antal veckor. Kan du se någon nackdel med det?

Proteus: Tänker att det kanske borde finnas ett alternativ för att välja vilka meddelanden man vill göra tillgängliga, om man inte känner för att fläka ut hela konversationen inför er. Fast då är det väl i stället lätt att det blir lite för vinklat... att saker blir tagna ur sitt sammanhang.
Om man inte vill outa hela konversationen tycker jag att man kan printscreena allt som ingår i grunden till anmälan. T.ex. hela konversationen som utgör regelbrott.Storchen84: Kan ni se en lista på ip-adresser som loggat in på ett konto inom en viss tid (exempelvis senaste veckan)? För har nämligen ibland varit nyfiken (dock inte tillräckligt för att orka fråga) på hur stor den listan är för mig om det nu finns en sådan lista....
Finns ip reggat sedan lång tid tillbaka, år.
Skulle också vilja veta hur många adresser jag har loggat in ifrån det senaste halvåret eller så, snackar vi en lista på säg 500 + ?

Sedan tycker jag ni borde kunna läsa allas PM när som helst! Alternativt ha ngn funktion som automatiskt känner av och anmäler otillåtna PM!! Det känns som att det kan ske en hel del nätmobbing i PM utan mottagarens vetskap om funktionen som tillåter de att anmäla manuellt etc. :(

Storchen84:
Kan jag få veta hur många olika jag varit inloggad med denna vecka då? Av ingen särskild anledning, mer än att det är en kul grej då jag vet att jag får en ny ip-adress dagligen, antagligen flera gånger omMycket glad


Hjärta
Nej. Förstår att det kan vara lite kul trivia men vi lämnar inte ut era ip-adresser, inte ens till er på egen begäran. Vi skyddar era uppgifter. Det är inget vi lättvindigt går och snokar i, utan är ett hjälpmedel dels när det gäller fara för någons liv, eller trakasserier på sajten. Det kollas aldrig av nyfikenhetsskäl.

Exner: Med anledning av trådarna som Ganon i går skapade upprepade gånger kommer jag nu för alla att klargöra hur det faktiskt ligger till.

Kan moderatorerna gå in och läsa våra privata meddelanden?
- Nej. Endast om den ena i en PM-konversation anmäler diskussionen till oss kan vi läsa, och då endast den anmälda PM-tråden. 

Kan moderatorerna se ens IP?

Ja.
Vad ska ni göra med ens ip? xD

time: men vi lämnar inte ut era ip-adresser
Var inte mina adresser jag var ute efter, utan en siffra på hur många olika det var typ denna veckan. Trodde ärligt talat att jag skulle få ett nej för mödan det innebär att räkna alla mina unika ip-adresser dom senaste 7 dagarna. Fast nu samtidigt som jag skriver detta kom jag på att det kanske finns något program som loggar min egna ip-adress så att jag kan titta på det själv - om jag nu inte bara glömmer av det igen, då denna nyfikenhet kommit o gått periodvis...
time: Det är inget vi lättvindigt går och snokar i
Då ser det med andra ord inte ut så, att en användares ip-adress syns varje gång den skriver ett inlägg - exempelvis på samma rad som tiden för inlägget, fast längst till höger - som andra forum har... eller har haft - vet trots allt inte hur mycket som förändrats på 10-15 år på olika forum.


Hjärta
time: Det är inget vi lättvindigt går och snokar i, utan är ett hjälpmedel dels när det gäller fara för någons liv, eller trakasserier på sajten. Det kollas aldrig av nyfikenhetsskäl.
Fast jag vet att det gjorts av en moderator tidigare, iallafall vid ett tillfälle. Troligtvis fler gånger eftersom den enda anledningen till att jag fick reda på det var att moderatorn sa det till mig öppet i forumet. Kanske var ett nybörjarmisstag men att det aldrig kollas är felaktigt. 

NiklasW: Fast jag vet att det gjorts av en moderator tidigare, iallafall vid ett tillfälle. Troligtvis fler gånger eftersom den enda anledningen till att jag fick reda på det var att moderatorn sa det till mig öppet i forumet. Kanske var ett nybörjarmisstag men att det aldrig kollas är felaktigt. 
Allrakäraste NiklasW, läs mitt inlägg igen. Ta alltid en sekund och kolla av om du är helt säker på vad det är jag har försökt förmedla.