Forumet - Angående off-topic

Angående off-topic

1171 0 65
Gissade att det var här man skulle posta. Kan nån förklara för mig varför det inte är tillåtet att skriva off-topic i sina egna trådar? Jag tycker det är väldigt märkligt att man inte har bestämmanderätt över det man själv har skapat.

Sen tycker jag även det är märkligt att off-topic inte är okej om trådskaparen själv är med och skriver off-topic, såvida inte personen uttryckligen säger att de vill att folk ska sluta skriva off-topic så klart.

Edit:

Poll om detta:

http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=258427

Spana också in:

passaro:

Tror du att UM är någon demokratisk institution eller, va? Modsen bestämmer här och så säljer de ut sig som horor till adminsen som i sin tur tar den i tvåan av Youmeet Technology.


Ojojoj, det blir nog Gulag för dig lille vän. [sad]

Veritas:

Därför att när en tråd väl är skapad så är den utom skaparens kontroll och ägo. Den är snarare publik vilket innebär att den är till för alla och då ska man inte behöva störas av off-topic om man läser i den.


Låter ju jättefånigt. Det är ju trådskaparen som skapat allt diskussionsvärde i hela tråden och därmed även ska ha bestämmanderätt över den? [confused] Modsen har ju inte tillfört ett dugg och har därför inte något med det att göra.
God Konsument:

Låter ju jättefånigt. Det är ju trådskaparen som skapat allt diskussionsvärde i hela tråden och därmed även ska ha bestämmanderätt över den? [confused]


Var det inte du som tyckte om det där med kollektivt ägande? [wink]
Skämt åsido, jag tror att de inte håller med dig på den punkten.

God Konsument:

Modsen har ju inte tillfört ett dugg och har därför inte något med det att göra.


Stämmer och jag håller med dig.
Notera att detta är bara vad jag har uppfattat, tror nog att vi får dra hit någon moderator som kan förklara.
Veritas:

Var det inte du som tyckte om det där med kollektivt ägande? [wink]


Jag är för ägande av det du själv skapar, i kapitalismen tar ju enskilda kapitalister sig rätten till att äga det de inte själva skapar (mervärdet arbetarna skapar samt produktionsmedlen). Det är anledningen till att jag är emot ägande.

Veritas:

Stämmer och jag håller med dig.
Notera att detta är bara vad jag har uppfattat, tror nog att vi får dra hit någon moderator som kan förklara.


Jag är bara sur för att de jävla poliserna ska hålla på och sabotera alla de riktigt roliga diskussionerna/personliga samtalen bara för att tråden råkade handla om något annat från början. Nyligen fick jag t.ex. en varning för att jag och en trådskapare började prata om en off-topic grej. Själv tycker jag oftast att det diskussioner utvecklas till är mycket roligare än vad de brukar handla om från början, oavsett om de är off-topic eller ej.
passaro:

Va? Snarare Kamprads fabrik där man tillverkar IKEA-möbler. Mycket värre än Gulag.[sad][sad]


[bigsmile]

Gifted:

Då kan man väl vid början av off-topic-konversationen skriva att man vill flytta tråden till "klotter" eller "Övrigt" eller motsv. och lägga en edit i första inlägget?


Varför då? Det finns ju fortfarande diskussionsvärde i tråden, fast i separata inlägg.

Jag tycker det hade varit bättre om modsen fick en funktion så att de kan markera off-topic inlägg på något sätt, sen kan de som inte vill läsa sådana kryssa i en ruta på inställningarna så att dessa inte visas. På så sätt slipper vi få våra diskussioner raderade.
tobias:

lite av meningen med nya varningssystemet och dom kommande uppdaterade reglerna är att göra UM til ett seriösare forum, och det inte ska vara något off-topic,


Jaha, så hela den trevliga atmosfären på UM, som antagligen är anledningen till att de flesta av oss skriver här, ska bort helt? Ni vill göra nån slags tråkseriös b-version av Flashback istället?

tobias:

vill man klottra o gå off-topic gör man det i klotter, inte i forum PLUS eller andra forumsdelar.


Off-topic blir ju raderat i klotter också ibland? [confused]
Anledningen till att off-topic inte är tillåtet i trådar utanför forum X är för att det ska vara lättare att hitta den information man söker. Om du vill veta någonting om ett ämne vore det fruktansvärt irriterade om alla trådar du hittade med en relevant titel handlade om någonting helt annat.

Dock är det inget problem om en tråd naturligt vandrar över till en diskussion om någonting annat efter en tid.

Vill man prata om någonting som inte har med tråden att göra så gör man helt enkelt en ny. Vill man prata om någonting som inte är så seriöst så gör man det i klotter eller snusk.

God Konsument:

Off-topic blir ju raderat i klotter också ibland? [confused]


Jag kan inte tala för de andra modsen, men jag raderar endast poster i klotter då de direkt strider mot regler (personangrepp, länkar till olagligt material etc.).
Åtta:

Det är faktiskt ett flertal personer som uttryckt en önskan om att göra så att Forum Plus blir mer seriöst.


Jag personligen har väl sett två-tre trådar om saken. De som är nöjda känner väl knappast ett behov av att berätta att de är nöjda, så jag utgår från att de som är missnöjda är de som hörs. Så hur många är egentligen ett flertal i relation till aktiva användare?