Forumet - Angående Sexuella läggningar. [Sex/Sexuell läggning]

Angående Sexuella läggningar. [Sex/Sexuell läggning]

769 0 15
Kan värka fånigt och en aning överdrivet, men jag tycker att det även ska finnas en sektion för heterosexuella eftersom att det finns en specifikt för heterosexuella och bisexuellam, alternativt ändra titeln.

Inte för att jag tror att det kommer bli några aktiva eller intressanta diskussioner, utan för att skapa mer jämlikhet. Nu ser det nästan ut som att homosexualitet är något som viker sig mot 'normalitet'. Jag förstår
självfallet varför det just finns en sektion för homo/bi och inte hetero. Det är inte precis så att vi blir diskriminerade, lever i förtryck och gjorda ut av åtlöje varje dag men jag känner ändå att någon ändring bör ske.

Kanske bara något med namnet, till exempel att ändra det till ''Sexuell läggningar'' eller något liknade.


Kan tyckas vara löjligt, men rätt ska vara rätt. Jag är rätt ny här så ta det med en nypa salt. Försöker bara hjälpa till.

Spana också in:

Skulle inte en diplomatisk lösning vara att döpa om det från "homo- och bisexualitet" till "sexuella läggningar" (alt. "sexuella avvikelser, pervesioner och abnormala beteenden")? Trådar som specifikt behandlar sexuella läggningar, mao de trådar som just nu hör hemma i HBT-forumet, ligger kvar - utan att ha ett så stigmatiserande namn.