Forumet - Ånger & Skuldkänslor

Ånger & Skuldkänslor

463 1 4
Hej, nu har det pågått såhär ett tag...

Varje kväll känner jag skuldkänsla. Alltså en sådan där känsla som man får när man har gjort något dumt. Denna känsla kommer även fast jag inte gjort något dumt. Jag vet inte varför jag känner så. Den kommer oftast när jag varit med kompisar. Jag vet inte varför, men det känns bara inte bra och jag ångrar att jag varit med dem. Vad kan detta betyda och hur kan jag sluta behöva känna denna obehagliga, starka ånger/skuldkänsla?

Förlåt för att jag stavade fel ibland!
Kan känna samma sak. Att man får tankar i huvudet som man inte vill ha, skuldkänslor som när man gjorde en dum sak eller typ, ''gjorde jag tillräckligt ifrån mig nu?''. Ibland är det inte alls fel att känna skuld över saker, sen om det går överstyr och man känner skuld för något som man inte ska behöva känna skuld för blir det värre. Att känna skuld för att man gjort något dumt är inte fel då är man medveten om det hela vilket inte är fel, det visar på att man lär sig av sina misstag vilket är något positivt.
Du ska absolut inte behöva känna skuld för en massa saker, du är fin som du är och vissa saker går inte att göra åt och ibland händer det lite dumma saker som kanske bara en själv tänker på som de andra kanske tänkte på just då men sedan glömde bort helt.
Jag tycker att du ska ta det lugnt, det är inget fel med de tankar som du bär på men lägg inteen massa vikt över det, det mår du inte bra av. Hjärta

Spana också in: