Forumet - Ångest

Ångest

647 0 33
Hur ska man ta sig tillväga om man behöver någon att prata med? Har kollat upp på internet och kommit fram till att jag måste ha någon slags ångest/depression men kan inte prata med mina föräldrar om det. Vad gör man, söker upp en psykolog, går till sjukhuset?

Tack på förhand.

Spana också in:

Beror lite på. Du skulle kunna vända dig till en skolsyster/skolkurrator/skolpsykolog om du har en. Är du under 18 kan du vända dig till BUP. Är du över 18 så är en vårdcentral eller en öppenpsykiatrisk mottagning förmodligen det du ska vända dig till. Om du har svårt att veta säkert så kan du även ringa sjukvårdsupplysningen, som ska kunna berätta vem du ska kontakta.
mediakatt:

Är du under 18 kan du vända dig till BUP. Är du över 18 så är en vårdcentral eller en öppenpsykiatrisk mottagning förmodligen det du ska vända dig till. Om du har svårt att veta säkert så kan du även ringa sjukvårdsupplysningen, som ska kunna berätta vem du ska kontakta.


Okej, är BUP typ ungdomsmottagningen eller? [smile]

OF 5:

föreslår att du börja med att gå och prata med psykiatrin hos landstinget för där kan du ju få högkostnadsskydd efter typ 900kr eller vad det nu är.


Jaha okej [smile]
Kouku:

Okej, är BUP typ ungdomsmottagningen eller?


Nej. BUP står för Barn- och ungdomspsykiatri och inriktar sig alltså enbart på psykiatri, medan ungdomsmottagningen främst erbjuder graviditetstest, kondomer, gynundersökningar, preventivmedel och sådana saker. Men de brukar ha psykologer eller kuratorer även på ungdomsmottagningar, så du kan gå dit också.

Vill du hitta BUP i din stad är det bara att googla lite så hittar du nog ganska fort adress, öppettider och telefonnummer.
OF 5:

sen så kan du gå via din husläkare också och få en remiss till en mottagning. då blir avgiften lite lägre också.


Okej [smile]

detberorpå:

Äh, inget spec egentligen :p
hoppas det löser sig för dig iaf :) lycka till!


Jaha [sad] Tackar!

Capture:

Vill du hitta BUP i din stad är det bara att googla lite så hittar du nog ganska fort adress, öppettider och telefonnummer.


mediakatt:

http://www.bup.nu/2008/index.php/mottagningar


Tack! [smile]

ArbetaMera:

skicka PM till en vettig person på UM


Jaha vart hittar man dem då? [crazy]