Forumet - Ångest av mat och vikt..

Ångest av mat och vikt..

543 0 12
Jag har fått ångest av mat i typ 5 år nu. Och har tappat ett normalt förhållande till mat. Genom åren har jag kräkts, hetsätit och svält mej själv. Fast de har aldrig gått så långt så jag fått en diagnos. Men nu har jag kommit från det ändå är varje dag en kamp för mej. För att försöka äta normalt. Jag tänker på mat och vikt hela dagarna, de tar verkligen all min energi o är så tröttsamt. Varje dag tänker jag att jag ska äta normalt, och på bra tider. Men varje dag skiter de sej (jag överäter/äter onyttigt). Jag äter liksom inte för att jag är hungrig utan för att jag är deppig o har tråkigt. Och på kvällarna ligger ja där o känner mej så misslyckad o har massa ångest..

Hjälp mej? :p
Prata med en dietist eller liknande.

Skriv matdagbok, alltså skriv vad du äter och varför du äter och hur känner när du äter det. Om du får en bild över vad som får dig att hetsäta/överäta kan det bli lättare att undvika. Alltså du ska inte skriva upp några jävla kalorier eller så.

Spana också in:

honeyrose:

Hatar att jag får skuldkänslor ibland när jag äter...... Får ni det ofta?..


All the time.
Men du får försöka distansera dig och komma ihåg att anledningen till att du får skuldkänslor är att du själv skapat en orealistisk regel som egentligen bara existerar i ditt eget huvud. [sad]