Forumet - Ångest - hantering

Ångest - hantering

1324 1 16
Tråden har 16 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Spana också in:

Lovar att den går att tänka bort men själv låter jag den komma och gå när den vill, det är skönt att må dåligt när man är så van vid det...
iaf Det är inget monster som tar sig in i kroppen och orsakar panik och ångest, men vet att det kan kännas så... Tänk på saker som får dig glad och få i dig något att äta om du inte fått det (för att underlätta dem biologiska faktorerna som spelar roll)

kan inte hantera det riktigt, får bara panik och blir helt paralyserad. eller, ibland har jag lyckats genom att försöka att enbart fokusera på min andning. det har fungerat, men jag kan sällan behålla ett så starkt fokus så det är inte särskilt ofta jag lyckas med det. 

Händer när jag ser en spindel (har en sjuk araknofobi samtidigt som jag är inneboende i en källare). Brukar ringa min kära mor, ställa mig på alla fyra och försöka andas pga får alltid sådana andningssvårigheter. Om jag svimmar (vilket händer 4 av 5 gånger) ringer hon de jag är inneboende hos och ber dem se efter hur jag mår. Observera att detta händer nästan varje vecka. Dödade dock en spindel för ca 1 timme sedan och jag vet inte var det modet kom ifrån.

får aldrig sånt, fattar inte riktigt vad det är. men en kompis till mig fick det ibland. oftast på kvällarna, vi brukade sätta oss ute i en filt. så det fick lugna ner sig.

promenad knske o försöka landa lite.

försöker tänka på annat, ta djupa andetag. 

ööh. funkar att se på lesbisk porr för mig ibland också. 

har lyckligtvis inte drabbats av såna där obehagliga overklighetskänslor när man inte vet i vilken värld man är på länge, brukar numera känna andnöd istället, en känsla av att jag inte får luft typ fast jag andas, obehagligt att svälja under denna tid så spottar bara.. I glas om jag befinner mig inomhus.