Forumet - Ångest! Kan till och med glömma bort orsaken.

Ångest! Kan till och med glömma bort orsaken.

1753 0 2

Jag får ångest varje dag. Jag är en väldigt glad, positiv och utåtriktad person om jag får tala gott om mig själv. Men på insidan så finns det en massa ångest. Det kan vara allt från utseende, något jag sagt, skolan, livet i allmänhet etc. Ibland så kan jag till och med glömma bort varför jag har ångest men känslan finns fortfarande kvar. Då måste jag tänka tillbaka var jag nyss kommit på/sett/hört som har framkallat känslan. 

Exempelvis att jag ser en bild några av mina vänner som umgås men jag slås av tanken att jag själv inte är med. Får ångest för att jag känner mig utanför. Sen så kan det gå några minuter och jag glömmer bort var det olustiga känslan kommer ifrån. Då bläddrar jag upp i instagram-flödet för att minnas. 

Är det bara jag som känner ångest varje dag? Trots att jag är en glad människa. Vad gör du om du får ångest, några tips? 


overthinking : Då måste jag tänka tillbaka var jag nyss kommit på/sett/hört som har framkallat känslan.
Det är bra att du är medveten om det, oftast är det det man försöker gräva djupare i och försöka jobba med i t.ex. KBT ifall man behöver den sortens hjälp. Eller bara i samtal med t.ex. en kurator. Finns det en på skolan du kan prata med?

overthinking : Är det bara jag som känner ångest varje dag? Trots att jag är en glad människa. Vad gör du om du får ångest, några tips?
Hur man är som person påverkar inte om man får ångest eller inte. Ångesten är en känsla av obehag eller oro som kan uppstå ifall man varit med om något jobbigt eller allmänt hur man tänker kring saker.

Jag brukar försöka undvika ångest genom att undvika det jag vet ger mig ångest, försöka distrahera mig med att umgås med människor eller göra saker jag tycker om. Ibland räcker det med att man slutar med det man håller på med och gör/tänker på annat när man börjar känna ångesten krypandes. Har man en depression också kan det vara svårt att hitta motivationen, orken och lusten, men det låter inte som att du har det.

Nej precis, jag är inte alls deprimerad! Men det är svårt att försöka distrahera mig själv. Ibland så vill kan jag istället känna att jag vill övervinna ångest. Leva med den. Och bevisa att det inte kan påverka mig.. 

Jag har en "sjukdom" eller begåvning folk kallar det olika, VSP (Very sensitive person). Jag tänker för mycket. Tar inte för mycket. Lite mer ett utvecklat sjätte sinne som gör att jag märker mer saker än många andra. Det ger mig fler anledningar till ångest och oro då jag har mer att reflektera över..