Forumet - Ångest och ensamhet

Ångest och ensamhet

1185 1 2

Hej alihopa.

Jag har gått till skolkuratorn i ungefär ett år nu och har även varit hos ungdomsmottagningen och pratat vid enstaka tillfällen, har fått tid hos BUP om fyra veckor och behöver tips hur jag ska klara mig under dessa veckorna.

Jag har alltså problem med ångest och det har börjat bli så pass dåligt att jag har börjat skolka från skolan, jag som brukade ha toppbetyg och alltid var i skolan. Detta för att jag helt enkelt inte orkar gå till skolan. Men när jag sedan varit hemma någon timme så börjar jag få ångest för att jag inte är i skolan, lite av en ond cirkel. Ångesten har då uppstått pga flera olika orsaker som jag inte behöver gå in på då det jag frågar efter är tips på vad man ska göra när man får dessa ångestkänslor och känner sig ensam. Innan har lösningen varit att skära mig men jag insåg efter ett tag att jag bara mådde sämre av det..

Hjälp?

Inga kommentarer

Senast ändrad 10 Apr 2013, 16:52 av André Vifot Haas
Tråden har 2 svar. Sortera efter:

Det bäste enligt min erfarenhet är att gå till skolan så fort som möjligt, i alla fall jag mår jävligt mycket bättre av det. Be någon ringa dig på morgonen eller din morsa eller farsa att tvinga dig dit för när man väl är där får man något att göra och kommer i kontakt med alla igen.

När man sitter ensam hemma brukar bara saker och ting bli värre, och tillvaron blir ganska meningslös.

kan inte du börja med att  prata med skolan om det? så de vet varför du skolkar och så du får uppgifter hemma att göra? så ditt schema anpassas efter dina behov tills du får hjälp

det är viktigt att du är i skolan för att kunna umgås med andra och fixa dina betyg. att sitta själv hemma kommer inte fixa din ensamhetsångest. har du ingen du kan umgås med på fritiden ibland? eller prata med?