Forumet - Ångest och psykosdrömmar

Ångest och psykosdrömmar

289 0 2
Har nästan inte sovit nånting på 4 nätter nu..Har svårt ångest och får psykos drömmar rätt så ofta, ser och hör saker. Jag blir tokig av att inte kunna sova..Bor på ett behandlingshem där det inte är tillåtet med benzo tyvärr. Så jag undrar vad som är den bästa medicinen för mig? Nån som har egna erfarenheter berätta gärna. Och vill helst inte gå upp 10 kilo av nån medicin vilket man kan göra med de flesta sånna. :)
Hej! Jag är en kille på 16 år och har varit med lite om samma saker. Jag började må rätt dåligt under december i år och det gick bara nedåt så jag bestämde mig för att berätta för en skolpsykolog. Efter det så bestämde hon att jag måste få hjälp så hon körde in mig till BUP akuten. Jag berättade då med att jag inte sover och när jag väll somnar vakanar jag efter en halvtimme av att jag drömmer mardrömmar. Samt att jag inte äter, att jag har självmordstankar mm.

Jag blev inlagd där i ca en vecka och redan första dagen fick jag teralen för sömn. Det hjälpte den veckan men sen när jag blev utskriven var jag tillbaka med att jag inte sov. Vi höjde dosen från 0.5 till 0.75 sen till sist 1ml.... Jag sa sen att jag ville ha sömntabletter. Jag fick melatonin. Säg att du vill testa det. Det är en tablett som innehåller melatonin, ett ämne som kroppen själv producerar men när man befinner sig i en depression så har man rätt låga värden utav det. Därför kan det hjälpa efter som det är ett ämne som kroppen inte vänjer sig av, det gör teralen eftersom det är en allergimedicin som har biverkningen satt man blir trött och lungn. 

men säg att du vill testa melatonin, det behövs skrivas ut av en läkare som jobbar på BUP men om du inte har sovit på 4 dygn så borde du få något starkare än teralen för sömnen. Ge inte upp! Säg att du vill sova och att du måste få något starkare!
stay strong, Du är aldrig ensam❤