Forumet - Ångest över mitt ätande

Ångest över mitt ätande

506 0 33
Jag har alltid jätteångest om dagarna. Jag försöker att äta någorlunda nyttigt och inte alltför mycket. Ändå så blir det alltid så att jag stoppar i mig mer än nödvändigt, även fast jag inte alls är hungrig, och mestadels väldigt onyttiga saker, endast eftersom jag får sånt sug efter det. Jag skulle verkligen vilja ändra den här dåliga vanan, då jag inte alls är nöjd med min kropp. Ibland känns det som om det faktiskt skulle vara bäst om jag kunde lära mig "tekniken" att spy upp allt efter att jag ätit, så att jag slipper ångesten... men eftersom jag förstår att gränsen mellan utveckla en sjukdom (såsom bulimi) och att klara sig undan är hårfin vill jag inte ta risken.
Har någon ett förslag? Prata med familjen och tillsammans komma överräns om att ändra vanor? Ta tag i det hela själv? Vilka råd som helst skulle hjälpa. Även om du har egna erfarenheter av det här uppskattar jag om du skriver.

Spana också in:

IOU1K9:

Jag har alltid jätteångest om dagarna


mm kan bero på att du äter fel och har kommit in i en dålig cirkel

IOU1K9:

Jag försöker att äta någorlunda nyttigt och inte alltför mycket.


men fortsätt så..ät regelbundet, nyttigt och inte tills du bli propp mätt och börja träna!


IOU1K9:

även fast jag inte alls är hungrig, och mestadels väldigt onyttiga saker, endast eftersom jag får sånt sug efter det.


mjo det blir ju så när man e sockerberoende.. förstår ångesten jag känner likadant inför mat..
DestinyM:

börja med en skolkurator..sen kan dom lotsa dig vidare..


Ärligt talat skulle det kännas mycket bättre att prata med någon som jag inte stöter på dagligen... Går det att kontakta någon någon annanstans (tex BUP eller ungdomsmottagningen), eller är detta ett för lågprioriterat problem i andras ögon för att de ska ta sig tid med det?