Forumet - Ångest & sömn problem

Ångest & sömn problem

3443 2 13

har fått rätt så besvärande ångestanfall nu pga saker som hänt, hänt att det blivit så illa att jag spytt ibland, andra gånger trott att jag ska dö eller liknande, bara kunnat ligga och gråta och skaka.. skolan har blivit lidande då jag inte sköter det ordentligt, många gånger jag stannar hemma istället för att gå dit pga rädd att träffa viss person där och annat..

har fått rätt så mycket problem med sömnen med.. händer att jag varit vaken flera dygn i sträck pga inte kunnat sova, vill inte/inte vågat sova.. påverkar skolan med..

har pratat med doktor om det och han tyckte att jag skulle prova något anti-depressivt för att hjälpa med ångesten och se om det hjälpte med sömnen med, sen tyckte han jag skulle prova någonting som hette theralen med, för hjälp med sömnen..

vill inte få skolan förstörd pga problemen.. prestationen har bara rasat.. låg bra till betygsmässigt tidigare men nu orkar jag knappt inte mer..

är det någon som har använt något av det och har erfarenhet av det?
hur mycket hjälper anti-depressiva mediciner mot ångest och sömn problem och väger det upp för eventualla biverkningar?
skulle theralen kunna hjälpa mig något med sömnen?

Känner igen mig en del i det där, har dock vägrat mediciner och sådär pga vill inte fastna i ett beroende, få biverkningar som du beskriver.. Och för att jag inte vågar/klarar av att svälja tabletter.. För sådan medicin i flytande form som man sväljer finns väl knappast att få utskrivet? Tänker att det krävs rätt stora mängder så det blir dyrt som fan i längden.. :/ 


Mediciner hjälper mig att fungera relativt normalt. Vet inte hur det hade varit utan då jag hållit på ett tag. Jag slipper de värsta ångestattackerna men blir fruktansvärt avtrubbad emellanåt. Det sistnämnda löser jag med ytterligare tabletter som gör att jag inte kan äta utan ytterligare tabletter. Man blir lite fast. Men det positiva är att jag kan göra samma saker som de flesta andra utan att freaka ur. 


Tula: Mediciner hjälper mig att fungera relativt normalt. Vet inte hur det hade varit utan då jag hållit på ett tag. Jag slipper de värsta ångestattackerna men blir fruktansvärt avtrubbad emellanåt. Det sistnämnda löser jag med ytterligare tabletter som gör att jag inte kan äta utan ytterligare tabletter. Man blir lite fast. Men det positiva är att jag kan göra samma saker som de flesta andra utan att freaka ur. 
ungefär hur länge har du tagit medicin och med avtrubbad menar du att man knappt känner nåt överhuvudtaget då? :/

Spana också in:

Jag har ätit antidepp (Zoloft) i sex-sju år nu. Mot depression, ångest och tvångssyndrom. Den håller mig väl flytande, men jag ska få en till medicin eftersom den jag äter inte kommer åt alla problem som jag har. I början mådde jag illa och kräktes några gånger och hade huvudvärk. Det gick dock över efter två-tre veckor. Den jobbigaste biverkningen var att jag gick upp ca 12 kg i vikt på ett år och fick bristningar på kroppen. Hade jag vetat det hade jag då och där inte vågat prova medicinen, men det drabbar inte alla och jag skulle upp i en hög dos på kort tid. Vikten gick tillbaka och jag blev mindre svullen med tiden. 

Läs på och fråga läkaren angående biverkningar. Jag blev intalad att jag skulle äta högsta dosen som rekommenderas för vuxna och att jag inte skulle gå upp något i vikt. Jag var bara 16 och kände mig senare lite lurad. 

Har du testat med avslappningsövningar och jobba med stresshantering innan du börjar med piller? Ofta så hänger ju ångest och stress ihop, samt dålig sömn. Och alkohol för den delen, men det kanske är för tidigt i ditt fall. Skulle bara säga att du bör testa lite sånt innan och ta reda på om du är stressad innan du börjar med piller.. Det hjälpte mig iallafall!

jag fick sertralin utskrivet, åt det i ca 6-9 månader. blev lite avtrbad men det hjälpte mig att inte bry mig om det som tidigare gav mig ångest. fick mer sömnproblem, var vaken över 20h/dygn, åt ca inget pga ingen aptit. bytte till mirtazapin och sov och åt jättemycket men den medicinen funkade inte förmig så jagvågade inte fortsätta. efter ett par månader till på sertralin kände jag att näe nu vill jag inte mer, slutada med medicin och blev frisk. hade nog inte klarat att bli frisk utan medicinen, men hade nog inte mått bra av att äta den längre heller.


Kirokiro: andra gånger trott att jag ska dö


Kära Kirokiro!
jag blev mycket fashinerad när jag läste att även du upplevt dessa problem!
jag skulle vilja dela med dig en historia!

en gång, för länge sedan tog jag en medicin som skulle hjälpa min kropp att inte få malaria, denna medicin hade dock en bieffekt - paranoia..

 

 

Och Paranoian (medicinen) slog mitt tidigare fullt funktionerande psyke i tusen bitar!         Detta var ytterst intressant för mig, jag hade aldrig tidigare stirrat människans psyke rakt in i dess värsta käftar, ifrån denna stund följde just denna upplevelen du talar om!
Känner du igen dig i beskrivningen jag kommer att dela, så skulle jag bli högst ärad av att bli tilldelad denna kunskap.

Energi flödet / näringsflödet till hela kroppen verkar ha stängts av, framför allt energiflödet till hjärtat, detta äro sannerligen interessant för vad som verkar följa är vad som bortom all tvivel i stunden är att kroppen är påväg att sluta fungera, hjärtat pumpar blod bortom någonting jag någonsin upplevt - i syftet att rädda kroppen, lungorna andas kraftigt och djupt - armarna verkar inte starkare än dem av ett spädbarn, inte heller verkar benen fungera som dem ska.

Vad jag funnit, och vad som verkar vara sant för mig är att min kropp sannerligen inte ljuger, vad jag upplevt är en nästan total bortkoppling ifrån vad jag kallar världslig energi.

Denna energin är jag endast bortkopplad ifrån när jag spenderar allt mitt fokus åt att ge min energi till andra människor (som i sociala sammanhang) detta verkade dock inte vara fallet denna gången, min kropp blev bestulen på energi av någonting bortom min kontroll!

Min tacksamhet till vad detta har lärt mig äro sannerligen utan gränser.

Jag skulle dock aldrig under några som helst omständigheter önska det på min värsta fiende.

Må Kreativiteten vara med dig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kirokiro: är det någon som har använt något av det och har erfarenhet av det?
antidepp hjälper av min erfarenhet inte mot ångest och sömnsvårigheter. Det du kan räkna med istället är en rad bieffekter :(  finns ju tusentals antideppmediciner nån kanske passar just dig men då måste du prova dig fram och varje ny medicin har sina bieffekter, inget jag rekommenderar. Läkarna brukar vara ivriga att skriva ut ut sånt här ,men tänk på vad du stoppar i dig. Biverkningarna av medicinen kan bli värre än symtomen du tog dem för från första början. Har själv vart med om detta.

theralen är sömnmedicin en ganska stark sådan. Om du har problem att ta dig upp på morgnarna är inte theralen att rekommendera, du vaknar rentutsagt tröttare än när du gick o la dig. Blir som en bakfylla av extrem trötthet dagen efter.