Aviseringar
Rensa alla

ÅNGEST


Elis93
Ämnesstartare

Hur tusan ska man bli av med sin ångest, och då menar jag stark ångest som finns där 24/7 oavsett vilken tid på dygnet det är och oavsett vad man gör. När det helt enkelt inte går att ändra sina tankegångar och man mer eller mindre fastnar i ångesttänket. Några tips?


   
Citera

man söker professionell hjälp 


   
SvaraCitera

Du behöver komma i kontakt med en läkare. Medicin kan hjälpa, men även olika former av terapier kan hjälpa. Har du läst om KBT (kognitiv beteende terapi)? Det finns också en hel del böcker i ämnet. 


   
SvaraCitera

Man rationaliserar och skapar en bättre kontakt med sina tankar och identifierar ångest för vad det verkligen är.
Ångest är bara en känsla. Det går knappt att urskilja ångest från känslan att vara taggad och spänd inför något på ett positivt sätt. Den enda skillnaden är tankarna.
Du låter denna känsla bidra till att skapa fler negativa tankar. Det är just dessa som är problemet. Istället för att försöka undvika känslan bör du omfamna den och vara villig att känna den och förstå att den egentligen inte har någon effekt på dig. 
Bli mer medveten om dina tankar och se hur lätt känslor kommer och hur lätt känslor försvinner tillsammans med dem.

I förebyggande syfte bör man göra allt det man vet är rätt att göra och sluta komma med ursäkter åt sig själv. Man bör också ägna sig åt meditation ett par gånger i veckan.


   
SvaraCitera
Haien

vonKissekatt: professionell hjälp

Är inte um det?


   
SvaraCitera
Smilen

Släpp tankarna och glo film, läs böcker/tidningar och var intresserad kulturell!


   
SvaraCitera