Forumet - Ångrar aborten

Ångrar aborten

2499 0 82
Hej, jag är en 17 årig tjej som blev gravid i sommras med min kille. Vi hade bestämt oss för att behålla barnet och vi hade planerat allt. När jag var i vecka nio bestämde jag mig helt plötsligt för att göra abort, tre dagar efter var barnet borta och nu har jag gått ner i deprission och jag ligger och gråter hela nätter. Jag har funderat på att ta livet av mig ett x antal gånger och nu ska jag börja prata med en kurator för att min kille vill det.
Jag fattar inte varför jag gjorde abort, jag ville ju ha barn och jag älskar min pojkvän mest av allt i hela världen.
Jag vill skaffa barn nu igen, men jag vet inte om jag vågar fråga honom. Vad tycker ni jag ska göra? Vänta ett par år eller göra som jag känner? Någon som har samma erfarenhet som jag? Snälla svara, mår så jävla skit! Puss

Spana också in:

Jag vill ha ett barn för jag ville det innan oxå. Men min pappa sa till mig att jag var tvungen göra abort och att jag skulle bli hatad av alla och att jag inte skulle ha kvar nån kompis osv. i flera veckor. Tillslut orkade jag inte med allt. Och min farfar fick typ en blodpropp när han fick veta det. Alla i min familj blev helt förstörda och det kändes som att jag hade svikit dom och jag kände hur mycket dom skämdes över mig.
liinaah:

Varför är det själviskt? :S


Man skaffar inte barn innan man har en inkomst och ett eget hem.
Börja med att skaffa ett djur som du tar hand om HELT själv, så kan du se sen om några år om du fortfarande tror att du kan ta det ansvaret och uppoffringarna som ett barn kräver.
isola:

Man skaffar inte barn innan man har en inkomst och ett eget hem.
Börja med att skaffa ett djur som du tar hand om HELT själv, så kan du se sen om några år om du fortfarande tror att du kan ta det ansvaret och uppoffringarna som ett barn kräver.


Jag har redan en häst, tre hundar och två katter..
sculptura:

Att skaffa barn för att bearbeta din egen sorg verkar inte riktigt schysst mot ditt blivande barn iallfall.


Det är inte därför. Jag vill verkligen ha ett barn och jag ångrar att jag gjorde abort för min familjs skull! Jag gör det inte för att dämpa min ångest. Jag vill ja ett barn
Moonlight Sonata:

Känns mer som du vill skaffa ny nu på en gång för att ersätta den andra, du borde vänta och bearbeta detta först.


Håller med. Jag tror det var bra att du gjorde abort, med tanke på din ålder. Hur mogen man än känner sig när man är tonåring så är man just det - en tonåring, och inte vuxen. Det verkar mer som om du vill ha barn pga själviska skäl - att du ska må bättre - du vill ha ett barn bara för att. Men tänk på barnet då? Hur ska du klara av skolan och ett barn? Hur ska du hinna skaffa dig en bra utbildning så du kan få ett bra jobb så du kan försörja ditt barn? Tänk om du måste flytta till en annan stad för att plugga det programmet du vill gå? Ska du ta med dig bebisen till din studentlägenhet, eller vad?

Ärligt talat blir jag helt förskräckt när jag hör tonåringar som vill och försöker bli med barn. Det bevisar ju bara min poäng, att ni är TONÅRINGAR. Och tonåringar tänker inte lika långt som vuxna.
Jag har sagt det en gång tidigare och jag säger det ingen. Det är klart jag vill skaffa barn för min skull, vem skulle jag annars skaffa för? Min familj? Nej, jag vill skaffa barn för att jag känner mig redo. Jag har hoppat av skolan och ska börja praktisera/jobba, sen har min kille ett jobb. Så vi klarar ekonomin och allt.
Och sen har jag en fråga, När anser ni att man är vuxen. Ni anklagar mig för att vara för ung. Men jag kommer vara 18 och ett halvt år gammal och min kille ett år äldre. Då är man väl för fan vuxen?
liinaah:

Det är klart jag vill skaffa barn för min skull, vem skulle jag annars skaffa för? Min familj?


liinaah:

När anser ni att man är vuxen.


Det vi alla menar med att du inte ska skaffa barn bara för att du vill och att det är själviskt är för att man vill ge ens barn de bästa möjligheterna och skaffa ett barn under dom bästa omständigheterna. Man ska vilja ge sitt barn det bästa. Jag själv skulle aldrig skaffa barn förrän jag har ett välbetalt jobb, ett jobb jag trivs med. Skulle jag tex ha ett jobb där jag inte trivs bara för att försörja mitt barn skulle jag bli olycklig och det skulle gå ut över det barnet. Man kan inte göra andra lyckliga om man inte själv är lycklig. Vill du inte göra åstadkomma något annat i ditt liv än att skaffa ett barn? Och vad för jobb tror du att du kan få utbildning? Man får inte ens ett jobb idag i Sverige MED utbildning. Så att du bara hoppade av skolan visar ju bara hur omogen du faktiskt är och du tänker inte långsiktigt. Det är en mysig tanke att ha ett litet barn att ta hand om, jag har haft den själv. Men det funkar inte alltid i praktiken.

Och jag anser att man är vuxen när man fyllt 21. Är man inte gammal nog att köpa sprit är man inte gammal nog att skaffa barn. Däremot tycker jag även att 21 är för ungt för att skaffa barn. Min mamma är en ung mamma och fick min storebror när hon var 19. Pga hennes graviditet var hon tvungen att avbryta sin utbildning. Sedan fick hon mig. Och pga att hon valde att ha barn ist för att fixa utbildningen hon ville för att få hennes drömjobb så har hon nu ett jobb hon hatar och hon är olycklig. Pga att hon är så olycklig har det gått ut över hela våran familj. Nu kommer hon även få sparken pga omplacering och eftersom hon inte har någon utbildning vet hon inte hur hon ska få pengar.

Så tänk för fan på barnets framtid och att ge henne/honom det bästa ur livet du kan ge istället för att skaffa barn bara för att du vill!