Forumet - Ångrar ni er, eller inte?

Ångrar ni er, eller inte?

882 0 43

Spana också in:

hejpej123:

Alla organismer lever ju :P She is a murderer!


Ja fy! Och när du smäller en mygga begår du mord! Och shit, småbarnsföräldrar är ju världens massmördare! Fatta hur många löss som dödas varje år, bara för att föräldrarna inte vill dela med sig av sina och deras barns huvuden! O.O
thessiebabie:

För snart ett år sedan gjorde jag abort. Och jag har ångrat mig sedan jag gjorde den.


[sad]

Jag tycker inte att du ska tänka att det var en degklump bara och inget liv. Jag är mot abort och skulle aldrig kunna göra det själv, men alla gör vi våra val eller hur? Du måste försöka tänka att det här var meningen. Fast du kanske inte tror på det? Du kanske inte tror att det finns en mening med allt som sker?

Well, jag tror det. Och saker och ting blir faktiskt (iallafall för mig) mycket enklare med såna tankar.[y]

Beklagar din förlust. För på sätt och vis är det ju en förlust, en stor sådan, även fast jag tror på ett liv efter döden. Jag tror att de som har dött är ständigt närvarande, bara de att vi inte ser dem.
natthimmell_22:

Jag tror att de som har dött är ständigt närvarande, bara de att vi inte ser dem.


Så du är mot abort. Tjejer som blivit våldtagna ska vara tvugna att behålla barnet.

Du tror att varenda fluga och abort-döda bebis etc får ett liv efter detta, att dom lever i en annan värld. Vad ska det lilla fostret göra? Ligga på marken i det andra livet och ändå vara närvarande?
Angelize:

du har ingen talan förrän du själv gått i hennes skor vilket du ej kan för du har snopp


Jag tror inte han kan gå i hennes skor för att män har ofta större fötter än tjejer.

Sen har han självklart talan, det är väl klart som babianernas heliga värld att man gör abort om man är 20- utan jobb? Ska hon föda en unge och antagligen få ensam vårdnad med den och låta hennes föräldrar försörja henne och hennes barn? yay
hejpej123:

Jag skulle nog låta en mygga leva, elakt att döda den


Hm, kackerlackor i ditt badrum? Råttor i köket? Löss och loppor? Bakterier á la MRSA eller typ anthrax? Rent filosofiskt kan jag förstå vad du menar, och hålla med till en nivå, det där att ett liv är ett liv och alla liv har rätt att finnas, men det funkar inte i praktiken, och det finns mer till "liv" ur en filosofisk synvinkel än att organismen i fråga har ämnesomsättning och kan föröka sig, och det är skillnaderna mellan olika organismer som gör att man bör behandla dem olika - du kan inte behandla en kackerlacka och en schimpans på samma sätt, eftersom det finns så stora skillnader i deras sätt att vara.