Forumet - anmäla på facebook...

anmäla på facebook...

2389 0 36

Spana också in:

Blivande_japan:

Är du säker? Har för mig att jag hört att man får lägga upp bilder lite hur som.


Var ett tag sedan jag gick webbdesignkursen på gymnasiet :P så minns inte exakt men är säker på att man inte får göra det utan tillåtelse. ok man kanske kan ladda upp men ber personen på bilden dig att ta bort så måste du det
Tänk efter lite själv. Föreställ dig att du driver en sida liknande Facebook. En person lägger upp några bilder, och efter ett tag så får du in ett klagomål där det står att bilderna tillhör någon annan. Vad gör du? Du kan omöjligen veta huruvida detta stämmer eller ej, så varför skulle du ta bort bilderna - bara för att någon random människa påstår sig äga dem?

Sedan tänker du dig att du får in hundratusentals sådana klagomål per dag.
Blivande_japan:

Är du säker? Har för mig att jag hört att man får lägga upp bilder lite hur som.


Knarko:

Detta med att lägga upp bilder på andra mot ens vilja går under en lag jag inte kan namnet på just nu men du kan ju hota med att anmäla honom för det iaf. Vet dock ej om det är straffbart men tror det var det.


Det är lite kluvet. Du ta bilder på vem som helst, så länge det sker för privat bruk. Ska du å andra sidan ladda upp bilden på internet eller använda den i offentligt bruk, måste du ha ett skriftligt eller inspelat muntligt godkännande av vederbörande.

Är vederbörande däremot en offentlig person, såsom politiker eller kändis, gäller inte detta.

Så, som i detta fallet där killen antagligen tagit bilder på henne och sedan laddat upp mot hennes vilja, är det en fallande dom om det skulle kunna ta sig till rättegång. Repressalierna därefter beror sig dock på hur allvarliga bilderna är. Ifall bilderna t.ex. inte framstår som sexuellt utmanande eller förnedrande, kommer det antagligen bara bli en tillsägelse med eventuellt en symbolisk summa i böter.

Å andra sidan, är inte bilderna av den naturen, kommer antagligen ingen från rättsväsendet bry sig om det hela.

Har han däremot kommit över bilderna via att ta de från hennes dator/kamera, rör det sig snarare om stöld.