Forumet - Anorektikerns tänkande?

Anorektikerns tänkande?

1751 0 218
Ja men om de är som ni säger så tycker jag det är lite konstigt.
Personen med ätstörningen ser sig själv som tjock, men då borde ju hon/han tycka att dess kompisar också är tjocka.
Eller är det bara så att den störda personen bara har en störning som gör att den ser bara sig själv som tjock men inte andra. Det är ju lite konstigt i så fall.

Spana också in:

Love_93:

Har en liten fråga!

Om de är så att anorektiker ser sig "själva" som tjocka, fast dom inte är det.

Tycker dom då att andra människor är tjocka fast dom också är smala?(oj de där va lite inveckalt hoppas att ni förstår frågan)


Jag tycker inte att alla andra männsikor är tjocka. Jag ser om en tjej är smal eller inte. men det är skillnad när det kommer till än själv, det blir en jakt efter att tappa mer och mer. Förnuftiga jag vet att jag är på tok för smal men sjuka jag vill bara tappa mer.

Jag tycker personligen det är fint med former på andra, mycke finare än vara ett benrangel. men jag kan inte se det på mig själv.
Nu är jag ju inte diagnoserad att jag har anorexi, men någon ätstörning är det, blir aldrig hungrig och typ njuter av att veta att jag klarat mig utan mat.. Vill hela tiden gå ner.. först hade jag under 60, sen att jag skulle väga 55, och nu skulle jag helst väga ännu mindre än det!

Men jag jämför mig med folk, typ rankar in "den och den är jag smalare än" och "den och den är jag fetare än.."
majkie2:

Skit i vad du vill och börja äta och gå upp i vikt iallafall? Borde inte vara speciellt svårt.


Om man inte själv har en ätstörningen så är det svårt att förstå hur jobbigt och ångestframkallande det är att gå upp i vikt. Så det är inte bara att äta och gå upp i vikt.. pskyet ska ju också hänga med.
onevoice:

Om man inte själv har en ätstörningen så är det svårt att förstå hur jobbigt och ångestframkallande det är att gå upp i vikt


Jag kan verkligen inte förstå att det kan vara så jävla svårt att äta lite mat. No offence nu, men jag avskyr verkligen folk som är anorektiker, jag anser att dom är svaga odiciplinerade bortskämda snobbiga utseendefixerade idioter. Det är inte snyggt eller hälsosamt.

Det drabbar nästan bara tjejer också, och dom killar som blir drabbade är antingen bögar eller stockholmare, så då är frågan; Hur grundar sig den här sjukdomen, vad är det som framkallar den ?
Det är svaga människor som faller offer för samhällets ideal helt enkelt, inget annat. Psykiskt svaga människor helt enkelt.

Inget personligt mot dig, du är säkert en jätte trevlig tjej, men jag säger bara vad jag tycker.
majkie2:

Jag kan verkligen inte förstå att det kan vara så jävla svårt att äta lite mat. No offence nu, men jag avskyr verkligen folk som är anorektiker, jag anser att dom är svaga odiciplinerade bortskämda snobbiga utseendefixerade idioter. Det är inte snyggt eller hälsosamt.


Jag kan inte argumentera emot dej, ätstörningar är urlöjligt.

Dock tycker jag du kan visa lite respekt eftersom folk som drabbas mår väldigt dåligt. Sjukdomen handlar om mer än bara viktfobi.
Och nej, de som drabbas är inte svaga människor. [tired]

Hoppas att du växer ifrån dina fördomar...
majkie2:

jag avskyr verkligen folk som är anorektiker, jag anser att dom är svaga odiciplinerade bortskämda snobbiga utseendefixerade idioter.


Anorexia är en psykisk sjukdom det är ingenting man väljer att få. Man mår dåligt från början och då tar man till maten för att få kontroll över någonting i sitt liv. Det är ju som att säga att du hatar alla som lider av en deprission eller att du hatar någon annan för att dom inte mår bra. Det är ju bara dumt och tyder på okunnighet!

Anorexia är ofta ett skrik på hjälp, man mår dåligt.. och tar ut det genom maten. Sen så när du blivit sjuk så är det ett helvete att bli frisk. Man får ångest över att äta, och då struntar man i att äta för att slippa få den där ångesten. En med anorexia ser inte sig själv som så smal som andra ser henne, hjärnan spelar ett spratt. Jag är själv diagnotiserad med anorexia och jag är inte speciellt utseendefixerad.. jag bryr mig inte om jag går ut utan smink tex. Jag vet att det jag gör inte är hälsosamt, tro mig. Alla sa när jag hade gått upp till normalvikt sist att jag hade en jätte fin kropp då innan jag tappa allt igen. Jag vet att jag var finare då än jag är nu, jag skäms för min kropp som den ser ut idag. Så det handlar inte om att jag ska ner mer i vikt för att bli "snyggare". Även om min pojvän dagligen bråkar med mig om att jag måste upp i vikt. Så kan jag inte bara börja äta utan vidare. Mat är min ångest, samma som att det finns människor med alla möjliga olika fobier.
majkie2:

No offence nu, men jag avskyr verkligen folk som är anorektiker, jag anser att dom är svaga odiciplinerade bortskämda snobbiga utseendefixerade idioter.


det är snarare väldigt diciplinerade människor som klarar av en sådan svält och det lidande de själva utsätter sig för. att de är bortskämda är också oftast fel, det är människor som har väldigt höga krav på sig själva som oftast drabbas.

majkie2:

Det drabbar nästan bara tjejer också, och dom killar som blir drabbade är antingen bögar eller stockholmare,


det är många fler killar än man tror som lider av ätstörningar, däribland anorexi. helt vanliga killar. suck.
Pakanajuhla:

, de som drabbas är inte svaga människor.


Varför har dom då drabbats, nå ?

onevoice:

Man mår dåligt från början och då tar man till maten för att få kontroll över någonting i sitt liv


Det är ju bara... idiotiskt helt enkelt ?

onevoice:

samma som att det finns människor med alla möjliga olika fobier.


Givetvis, jag vet vad det handlar om.
Men folk som inte kan övervinna sådana svårigheter betraktar jag som svaga, sånna som inte kan ta sig ur deprissioner, sånna som inte kan övervinna sin rädsla för någonting osv.

onevoice:

Jag vet att det jag gör inte är hälsosamt, tro mig.


Skit i din ångest, skit i allt och ät iallafall, det är inte så svårt.

Jag själv lider/ har lidit av diverse svåra psykiska besvär och har mått skit, har mått fruktansvärt dåligt. Jag har tagit mig ur det, visst det var ett helvete men det är bara att bita ihop, folk som inte klarar det, betraktar jag som svaga individer.

Rhiannon:

det är snarare väldigt diciplinerade människor som klarar av en sådan svält och det lidande de själva utsätter sig för


Väldigt dumma och patetiska människor om inte annat.

Rhiannon:

människor som har väldigt höga krav på sig själva som oftast drabbas.


Verkligen ? Om dom nu har så höga krav på sig själva, varför väljer dom då att sjunka till en så låg nivå ? Mycket idiotiskt.
Dom klarar inte pressen helt enkelt.

Rhiannon:

det är många fler killar än man tror som lider av ätstörningar


Jag har ärligt talat inte sett en enda vanlig kille som har lidit av anorexi, dom jag har sett har varit bögar, utseendefixerade stockholmare, eller bara misslyckade pluggnördar som inte har andra tankar i huvudet än att blåsa en kula igenom huvudet.

Varför ser man aldrig en diciplinerad och smart kille med ätstörningar? För att dom inte är patetiska.

Pakanajuhla:

Hoppas att du växer ifrån dina fördomar...


Ska jag växa ifrån mina åsikter om färgen lila också ? Nej, det går inte, för jag tycker lila är fult som fan.
majkie2:

Varför har dom då drabbats, nå ?


Psykiska besvär drabbar inte enbart den som är svag.
Problemet med anorexi är också att det som händer fysiskt förstärker det psykiska.

majkie2:

Varför ser man aldrig en diciplinerad och smart kille med ätstörningar? För att dom inte är patetiska.


Jag tror jag har träffat dig, [tard]

majkie2:

Skit i din ångest, skit i allt och ät iallafall, det är inte så svårt.


Vadå skit i allt? Ingen anorektiker vill bli frisk om det innebär att bli tjock på kuppen. [tired]

majkie2:

Ska jag växa ifrån mina åsikter om färgen lila också ? Nej, det går inte, för jag tycker lila är fult som fan.


Skulle inte förvåna mig om du är färgblind också.

Nej, men seriöst. Du väljer att hata folk du inte förstår dig på och drar slutsatsen att de är svaga alt. bögiga.

Kan du alls acceptera andra värderingar än dina egna? [tard]
majkie2:

Om något så väljer man det helt och hållet själv. Kanske omedvetet visserligen, men man väljer det fortfarande helt själv.


Det där med att välja enätstörning har du helt fel i. Jag blev uppväxt med en pga min mamma och en sak man är uppväxt med blir ju en vana och den är då inte lätt att bryta. Så jag valde inte min ätstörning, utan det var min mamma som satte mej i den här skiten!

Sen att det inte är så många killar som har någon ätstörning är en myt som ligger kvar sen gammalt, killar ska alltid ses som de som fixar allt vilket för många killar bli lika jobbigt som för de tjejer som ska klara allt, men när det gäller killar så tystas deras ätstörningar ner då det är så fruktansvärt "fult" att inte klara allt man ska. Killar ska alltid ses som starka och rediga och fixa som sagt allt och då går det ju ine att ha problem med ätstörning, det blir ju en ful sak om man har det. Så många killar sitter i det tysta och vågar inte gå ut med det på samma sätt som tjejer vilket är fel, även killar får ha problem och så, men dagen samhälle (lika dant var det förr) tillåter inte att killar får problem.