Forumet - anorexi vs svår anorexi

anorexi vs svår anorexi

2460 0 96
Idag under mitt samtal med behandlaren berättade han att dom ändrat min diagnos från anorexi till svår anorexi, något jag inte alls kan förstå eftersom att jag gått upp i vikt(har nu över 15 i bmi) och lyckas hålla vikten fast jag bor hemma numera. känns lite konstigt när vikten stigit och jag blivit åtminstone så pass frisk i mitt tänk att jag accepterar att jag har ett problem.

så exakt VAD är det som utgör skillnaden mellan anorexi och svår anorexi?
Entr0py:

anorexi och svår anorexi


Jag har haft diagnosen svår anorexi sedan jag var 9. Min behandlare förklarade som att det sitter djupare än "vanligt", svårare att tillfriskna helt enkelt. Svårt att få tillbaka vikten och inte minst att tänka annorlunda. Det känns inte som om jag kommit någon vart än, fastän det gått 8 år nu.

Spana också in:

Helena1993:

åh va jobbit ändå, men jag vill ha anorwxia mn vet intehur jag ska göra för att få de:P för jag vill bli smal:P skulle du kunna ge några tipps?


Snälla, du blir inte smal för att du får anorexi. Du får anorexi för att du VILL vara smal, och anorexi är en dödlig sjukdom. Tänk efter lite va, är det inte bättre att sluta äta godis och börja på någon sport för att gå ner ett par extrakilo (förutsatt att man HAR några extrakilo) än att börja svälta sig själv tills man blir så sjukligt smal att man kan dö?
Du ser inte hur de med anorexi kämpar VARJE dag för att bli av med sin sjukdom så att de kan leva ett normalt liv?