Forumet - Anorexia ideal vikt inlagd?

Anorexia ideal vikt inlagd?

4267 0 4
Hej!Jag är en sextonåring som lider av anorexia..Jag är förvirrad och bekymrad och har massor av frågor , hoppas någon här kan besvara dom.Jag är 186cm lång och väger 53kg , vad är en bra vikt på en sextonåring på 186cm, dvs hur mycket ska jag väga? Och tog det lång tid att gå upp i vikt? Hur ska jag sedan hålla vikten när man är normalviktig?Kan jag äta normalt och husmanskost varje dag utan att gå upp i vikt? Hur är era upplevelser om att bli inlagd? Vad gjorde ni under dagarna? Och vad är mitt kaloribehov varje dag? Hur många kalorier ska jag få i mig? Uppskattar alla svar.

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Du kan äta normalt utan att gå upp i vikt ja, precis som alla andra. Din kropp har ett dagsbehov, ofta ligger det runt 2000 kalorier per dag för kvinnor, beroende på hur mycket du rör på dig under dagen kan det vara mer. Det här är alltså vad du ska få i dig för att ligga på plus minus noll - din kropp gör sig av med det även om du sitter ner på soffan hela dagen. Det är vad din kropp kräver av din kropp för att hålla igång organen och dig själv. 

Jag föreslår att du tar kontakt med en dietist som kan svara utförligt på dina frågor och visa att det går att äta som vem som helst utan att du går upp ett kilo om dagen. Glad

Det enda jag kan säga är att jag inte upplevde något positivt med det,att bli inlagd alltså.
Hatade det,fick inte göra något inte ens sitta upp. Låg bara inne på rummet.
  Fick ej  gå på toaletten själv och ja..orkar inte skriva allt.
   Det var så jag upplevde/upplever det.

Spana också in: