Forumet - Anorexia nervosa Viktuppgång

Anorexia nervosa Viktuppgång

4860 0 1

Hej!

Jag är en sextonårig kille som fick diagnosen Anorexia Nervosa för två veckor sedan av Söder sjukhuset,då jag blev akut inlagd pga puls på 28,temperatur på 34.3 grader osv, 

Jag är 186cm lång och väger 53kg.

Har lite frågor just nu då jag fick en direkt plats hos SCÄ nästa vecka, men Södersjukhuset gav mig ett matschema som jag ska följa,det ser ut såhär.

T.ex vad min mor har tvingat i mig idag med massa ångest tabletter också.

Frukost: 1 mjuk macka med smör och ost+ 2 dl yoghurt+0,5dl cherios

Mellanmål:1 frukt

Lunch: T.ex 2dl potatismos +8 köttbullar ,knäckemacka med smör

Mellanmål: 1 mjuk macka med smör och skinka+ 2 dl yoghurt

Middag: T.ex samma som lunch. 

Kvällsmål : 2,5dl yoghurt+knäckemacka och en frukt ( Anledning till att det är så mycket yoghurt är för att sås kompletteras med 0,5dl yoghurt. 

Men så ser min dag ut + att jag inte får röra mig mycket alls då mitt hjärta är svagt just nu.

Hur mycket tror ni man går upp av det där schemat ,det är anpassat till c 2000 kcal. 

Vet att SCÄ kommer ge mig ett annat matschema med mycket mera mat osv har ångest

Hur mycket gick ni upp i vikt första veckorna när ni följde ett matschema,skriv gärna era matscheman också. 

SCÄ sa att min normalvikt är ungefär 70kg för en tonårig kille  på 186cm lång.

Spana också in:

Time, en av våra admins på sidan har lidit av anorexi. För några dagar sedan kom en liknande tråd med en person som hade ångest över matschemat dagvården gett henne. Time gav ett bra svar som jag tänkte klistra in här åt dig:
"Jag har själv haft anorexi så jag kan dela med mig av hur jag upplevde det:


inte förrän jag började vägra lyssna på tankemonstren och bara ÄTA blev jag frisk. Ju mer jag åt, desto friskare blev jag, och ju friskare jag blev, desto mindre tjock blev jag. Man måste äta bort svälten, för varje måltid man skippar är en måltid för anorexin som vinner på det, den enda som förlorar är en själv. Jag lovar att om du börjar försöka se varje måltid som en seger, och en vinst, och ett steg närmare att bli frisk, så funkar det. Varje näringsdryck är en seger, varje frukost och lunch och middag och mellanmål är en seger.

Det kommer komma en dag när du kan äta precis vad du vill oavsett hur förbjudet det kanske är idag, och inse att du inte alls gick upp fem kilo av att ta en extra portion. "Den här tråden har inte varit aktiv på ett tag men tyckte det fanns en hel del goda råd där http://ungdomar.se/forum/thread/att-boerja-ga-upp-i-vikt-efter-anorexi-hur-lang-tid


Lycka till!