Forumet - anti depressiva ?

anti depressiva ?

245 0 22

Spana också in:

zetor:

Gå till BUP och säg hur du känner och att du inte står ut så får du antagligen Cipramill lr nåt liknande. Men om du mår sämra så brukar dom oftast ge behandling så som KBT som är mycket bättre så man slipper va nerdrogad och inte njuta av livet^^


Okej .. Vad är KBT då ?

Lament:

Hört att de börjat sälja det på Konsum och ICA.


very funny.
woaaaah:

Okej .. Vad är KBT då ?


Kongnetiv Behandlings Teknik
Vet ju dock inte om det är de du behöver. Men dom bra psykologerna frågar ofta: Tror du att du behöver något eller kan du klara detta med min hjälp. Då ska du säga att det känns somatt du skulle behöva medicin för att komma in på rätt spår
Jag fick gå igenom massvis (och nu menar jag massvis) med tester, formulär och mätningsskalor innan jag blev satt på mina mediciner, trots att jag skurit sönder nervbanor och låg inlagd (som om inte det var "grund" nog för direkt medicinering). Alltså, för att sammanfatta så går det inte att bara klampa in på BUP och säga "buhu jag är emo och vill ha antidepp" om vissa här trodde det... De skriver verkligen inte ut mediciner i onödan utan bara där de tycker att det behövs.
Jag fick åka till BUP, träffa psykolog som sa att jag inte var deprimerad och men att vi skulle testa med lite samtalsterapi. På ca. 8 besök (2 månader) och två små tester senare så kom han fram till att jag var jättedeprimerad och behövde medicin direkt. Jag fick träffa läkare, tog blodprov, kollade blodtryck och sen fick jag ett recept.

Nu kanske jag ska få igen, om atarax inte fungerar. Gick till kurator på UM, som skickade mig till umläkare, som skrev ut atarax på första besöket. Återbesök snart, tycker jag inte att det fungerar med atarax så ska jag få antidepp.