Forumet - Anti Static Wrist

Anti Static Wrist

706 0 15
Tjena, jag har idag köpt ett Antistatisk armband som jag ska använda för att byta en del i datan. Men när jag öppnar den så ser jag att i slutet är det en krokodilklämma och därför vill jag ha er hjälp för att veta vart man ska klämma fast den?

Spana också in:

aristoteles:

Om chassit är jordat kan du göra det, det kan vara enklare och inte lika långt att nå. Men då måste som sagt först jorda ditt chassi.


Chassit behöver väl inte vara jordat? Om du sätter klämman i chassit så får väl du och chassit med komponenter samma laddning? Och om du jordar dig bör väl även chassit jordas? Är inte särskilt kunnig om ESD men så har jag förstått det.
Ire_:

Chassit behöver väl inte vara jordat? Om du sätter klämman i chassit så får väl du och chassit med komponenter samma laddning?


Helt rätt, men om du tar i en komponent som inte har samma potential som chassit, som då du installerar ett nytt ram-minne, då kommer du och chassit att ladda ur till minnet för att erhålla en jämn potential, och då kan minnet vara kört. Det är dock bättre än ingenting.Ire_:

Och om du jordar dig bör väl även chassit jordas


Det är sant, alltså, chassit behöver bara jordas om du själv inte är jordad utan bara kopplad till chassit, det blir enklare så om armbandet är för kort.
aristoteles:

Helt rätt, men om du tar i en komponent som inte har samma potential som chassit, som då du installerar ett nytt ram-minne, då kommer du och chassit att ladda ur till minnet för att erhålla en jämn potential, och då kan minnet vara kört. Det är dock bättre än ingenting.


Om nåt nytt ska in så har jag en esd-matta som jag lägger allt på och kopplat till chassit men ska jag bara in och peta på nåt brukar jag bara ha ett armband. Jobbigt det där med ESD.