Forumet - Antifeminister som hånar feministers kroppar

Antifeminister som hånar feministers kroppar

5168 0 30
En grej som är rätt motsägelsefull är folk som inte vill kalla sig feminister för att "samhället redan är maximalt jämställt" och sedan hånar feministers kroppar och utseende för att trycka ner dem. Ett väldigt vanligt fenomen tyvärr. De bevisar ju bara själva att feminismen behövs... Tänk på det....diskutera.

Bitterfnitter: En grej som är rätt motsägelsefull är folk som inte vill kalla sig feminister för att "samhället redan är maximalt jämställt" och sedan hånar feministers kroppar och utseende för att trycka ner dem. Ett väldigt vanligt fenomen tyvärr. De bevisar ju bara själva att feminismen behövs... Tänk på det....diskutera.
Feminism är ett väldigt brett begrepp (åtminstone när det gäller metod för att uppnå sitt mål), så det är svårt att veta vad folk faktiskt menar när man säger att feminism behövs. Jag tycker definitivt att vi ska sträva efter bättre jämställdhet, men är till exempel kvotering rätt väg att gå?

Hursomhelst, det finns idioter överallt och deras uttalanden bevisar inget annat än deras egen inkompetens.

ekivok ekvilibrist: Män som beter sig så tenderar att vara svin rakt igenom. Grobianer helt renons på självinsikt, debila kräk som inte går att diskutera med över huvud taget. De bevisar sannerligen att feminism behövs!

Mycket glad

älskar att ditt skrivsätt är typ som marcus birros försvunna mer begåvade storebrorsa som han lärde av och kopierar men utan stilistisk helhetsförståelse o pondus

tenderar grobian, renons debil

gr8

Spana också in:


christover_bandy: älskar att ditt skrivsätt är typ som marcus birros försvunna mer begåvade storebrorsa som han lärde av och kopierar men utan stilistisk helhetsförståelse o pondus
Kunde tagit det där som en regelrätt förolämpning (att förknippa mig med Marcus Birro, låt gå för att det är i andra hand - nej, du borde skämmas!), men förstår att avsikten var den motsatta, så... tack! Rodnar

ekivok ekvilibrist:
Feminism behövs för att män ska sluta se kvinnor som objekt, snarare än subjekt, vilket är just vad man gör om man bemöter en kvinnas åsikter med nedsättande kommentarer om hennes utseende.
Alla människor bemöter meningsskiljaktigheter på olika sätt. Vissa gör det med diskussion, andra med personangrepp. Det kommer alltid att finnas människor i båda falangerna, men det man kan göra är att uppmuntra folk att föra diskussion istället för att komma med personangrepp.

Exakt vilka personangrepp det handlar om är enligt mig inte särskilt relevant, och om man lyckas övertyga de få män som enbart kollar på utseende att inte göra det (vilket i sig känns som ett relativt orealistiskt mål, men det är en annan fråga), skulle det bara resultera i att de kommer med en annan typ av personangrepp.

ekivok ekvilibrist:
Kunde tagit det där som en regelrätt förolämpning (att förknippa mig med Marcus Birro, låt gå för att det är i andra hand - nej, du borde skämmas!), men förstår att avsikten var den motsatta, så... tack! Rodnar

haha lol på dig d som äger med marcus birro är ju att han använder fett sköna ord hela tiden, dock så är han dålig på att tänka men det är en annan sak

Storchen84: Säkert efterbliven fråga, men det skiter jag fullständigt i - på vilket sätt utmärker sig en feminists kropp rent generellt och vad är det för skillnad på en feminists kropp jämfört med en antifeminists?


Hjärta
Antifeministiska män ÄLSKAR att håna normbrytande ickemanliga feministers kroppar. Nej, det blir inte värre än att håna vilken tjejs kropp som helst, men det är så skevt att de först säger att feminismen inte behövs pga redan jämställt, och direkt efter utnyttjar patriarket genom att objektifiera kvinnor.
Du behöver ju verkligen kamma dig för din analys är ju helt befriad från självrannsakan. Vill du ta dig en funderare på hur situationen ser ut för de män som någon gång kritiserat feminismen eller kvinnor i gemen och vilka tillmälen man ger dem? Vart har din fina jämställdhet gjort för likabehandling där egentligen?

Och ja, man slår till där det gör mest ont när man ska håna någon. Inget konstigt. Om en feminist dundrar fram med något helt efterblivet och kränkande så får även jag god lust att kommentera någon synbar skavank på denne. Men om kvinnor nu ska befria sig själva från denna onda cirkeln kanske det är dags att börja med sig själva, med lite till lagom bry kring kommentarer kring sina kroppar.

Bitterfnitter: En grej som är rätt motsägelsefull är folk som inte vill kalla sig feminister för att "samhället redan är maximalt jämställt" och sedan hånar feministers kroppar och utseende för att trycka ner dem. Ett väldigt vanligt fenomen tyvärr. De bevisar ju bara själva att feminismen behövs... Tänk på det....diskutera.
Vill feminismen neka mig rätten att håna andra människor?

Bitterfnitter: Antifeministiska män ÄLSKAR att håna normbrytande ickemanliga feministers kroppar. Nej, det blir inte värre än att håna vilken tjejs kropp som helst, men det är så skevt att de först säger att feminismen inte behövs pga redan jämställt, och direkt efter utnyttjar patriarket genom att objektifiera kvinnor.
Du svarade inte på min fråga - min fråga är hur en typisk feminists kropp är, vad är det som gör en kropp till en "feministkropp" eller till en "manlig kropp"?


Hjärta

Storchen84: Du svarade inte på min fråga - min fråga är hur en typisk feminists kropp är, vad är det som gör en kropp till en "feministkropp" eller till en "manlig kropp"?
Har du inte sett en typiskt ful feminist någon gång? precis sådan ser dem ut.

Men annars kan du föreställa dig en karikatyr av din egna farmor. Magerlagd, en retro kofta, zingo-bottnar glasögon, en av agatha christies mindre kända titlar i knät (så att du ger ett intryck av att vara ett "fan") , en modifierad pottfrilla. typ så.