Forumet - Använd huvudet: Uppmuntra intelligens!

Använd huvudet: Uppmuntra intelligens!

2632 1 64
Mitt uttalande till er: Grattis 85% av er Svenskar som lämnat löjliga religioner och stenåldersmyter bakom sig. Grattis! Låt människan uppnå full potential och förstående om det universum vi lever i.

Gör mänskligheten en tjänst. Uppmuntra intelligens!

Spana också in:

dazed:

Sedan är dom flesta icketroende retararderade även dom så din ko-relation känns åt helvete.


Jag ser det som ett steg åt rätt håll för mänskligheten, att konfrontera sådana ideologier som slavat oss under hundratals år. Vi är smartare än en given man eller kvinna var för 2000, 1000 år sedan, 100 år sedan osv. Vi är mer informerade idag.

dazed:

Gott nytt år.


Detsamma!

Xisco:

Sluta säga att jag är ointelligent :(


Du är ointelligent.

mynona:

Intelligens gör en ofta olyckligare eftersom man inser och medvetandegörs om så mycket mer.


Är det någon sådan studie som genomförts? Verkligheten är hemsk och oroande om man inte förstår den. Ju mer man förstår desto vackrare blir vårt universum.
Xisco:

För att...?


För att du värdesätter en myt framför en annan (förmodligen kristendom framför vikingarnas Tor eller egyptiernas dåtida solgud) och påpekar att detta är sanning, istället för att medverka i forskning för att ta reda på sanningen själv. ELLER för att lösa en komplicerad gåta med en ännu mer komplicerad sådan (vem skapade skaparen?). Du tar dina personliga upplevelser och applicerar dem till andra, så som religiösa gör för att uppmuntra deras egen religion på sina barn istället för att göra dem mentalt självständiga.
Xisco:

Så det ÄR så jag gör eller är det så DU tänker att jag gör?


Du säger att du är troende. Det betyder onekligen att du tror på en övernaturlig skapare, kanske utav rädsla, kanske utav tradition, men mest troligt utav ointelligens. Världen som du ser omkring dig kan bara betyda att det finns en intelligent skapare eller härskare.
ickus:

du tror på en övernaturlig skapare


Ja

ickus:

kanske utav rädsla


Nej

ickus:

kanske utav tradition


Nej

ickus:

men mest troligt utav ointelligens


Gud nej.
Med tanke på att jag helt tappade tron för några år sedan och började tro igen för snart ett år sedan så tycker jag att ointelligens är det sista som är orsaken. Hade du sagt detta för 4 år sen hade det stämt men nu gör det inte det. Dock hade jag inte erkänt det då då jag hade en svartvit bild av världen.

ickus:

Världen som du ser omkring dig kan bara betyda att det finns en intelligent skapare eller härskare.


Inte nödvändigtvis. Jag tror att Gud på något sätt haft ett finger med i allting med exakt hur vet jag inte.
Xisco:

Gud nej.
Dock hade jag inte erkänt det då då jag hade en svartvit bild av världen.


Och det kommer du förmodligen inte erkänna nu heller.

Xisco:

Inte nödvändigtvis. Jag tror att Gud på något sätt haft ett finger med i allting med exakt hur vet jag inte.


Jag antog att du var religiös, men samma sak säger jag om teism. Att anta att vi är designade efter en intelligent trancendent och att mänskligheten har något bakomliggande syfte är fullkomligt löjligt. Oftast förnekar evolution baserat på bibelns eller någon annan helig skrifts texter. Sådana skrifter motsäger sig själv om och om igen, och där söker vi moral och vetenskap? Om du nu kanske inte är religiös gör inte saken mer logisk, som jag just nämnde. Vårt komplexa universum skapades av en ännu mer komplex entitet.
ickus:

Och det kommer du förmodligen inte erkänna nu heller.


För att jag anser att jag är smart nog att skilja på en svartvit syn på min tro och världen och en realistisk syn på min tro och världen, så klart jag inte erkänner det nu.ickus:

Jag antog att du var religiös


Troende, aldrig varit religiös (så som jag tolkar det ordet)

ickus:

Oftast förnekar evolution baserat på bibelns


Bibeln varken förespråkar eller säger emot evolutionen.
Jag ser det mer som att den är skriven på en tid då man inte kunde förklara evolutionen och därav gjorde det lätt för sig och sa att Gud skapade allting. Så att alla förstår.

ickus:

Sådana skrifter motsäger sig själv om och om igen, och där söker vi moral och vetenskap?


Blir lätt att skrifterna motsäger sig när man vill se det så. Jag tänker också så mycket nuförtiden men försöker förstå varför det står A på ena stället men B på det andra fast det borde vara A där också. Detta gör det inte lätt för mig att tro samtidigt som jag tänker att Bibeln ÄR skriven av människor men att kärnan/budskapet är att Gud älskar oss och har gett sitt liv förr oss. Att vi ska älska Gud och våra medmänniskor.
Sen att det står att homosexualitet är avskyvärt i Guds ögon medan det står att Gud älskar alla människor går inte ihop i mina ögon.