Forumet - Använder du cykelhjälm?

Använder du cykelhjälm?

761 0 7
Forskningen kan inte visa på något samband mellan att bära cykelhjälm och vara mer skyddad i händelse av en olycka. Forskning visar dessutom att de med hjälm utsätts för större fara än de utan (http://www.bath.ac.uk/news/articles/releases/overtaking110906.html). Ändå propageras det för hjälm, här i Sverige är det tillochmed lag på att ha hjälm för vissa åldersgrupper.

Statisktiskt sett så är fotgängare och biltrafikanter utsatta för minst lika stora risker som cyklister, ändå ser man aldrig folk med hjälm gå omkring eller köra runt.

Vi måste fråga oss vilka det är som tjänar på att driva på denna rädslekultur när det kommer till cykling (hint, bilindustrin och hjälmindustrin etc).
Jag säger inte att det nödvändigtvis är skadligt att ha hjälm (även om det finns en del saker som tyder på det) men den bästa livförsäkringen är att leva ett sunt och aktivt liv, samt i detta fallet lära sig cykla på ett förutsägbart, tydligt och säkert sätt i trafiken, inte att förlita sig på en bit frigolit.
Har cyklat 1500km de senaste veckorna. Hjälmen har legat nedpackad i en av väskorna under hela turenRodnar Snart dags att röja runt i Östeuropa dock och tänker att trafiksituationen kanske är värre där.

Har en frän 'bucket hat' istället vilket enligt studien antagligen får bilarna att ge mig flera meter extra vingelrum.

Spana också in: