Forumet - Appen Periscope

Appen Periscope

5005 1 24
Snubblade över denna debattartikel som menar att Periscope skadar barn och unga. Hon menar att det är problematiskt med livesändningarna som utsätter barn och unga då vem som helst kan se de och samtidigt kommentera. Kommentarerna kan vara kränkande eller vara rena påtryckningar om vad den som livesänder ska göra.

Periscope-Logo-300x266.jpg

Vad jag kan minnas har det bildats sådan här panik medialt så fort varje ny sociala medie har gjort sitt intrång. Jag undrar om denna app är värre än dess likvärdiga (facebook, snapchat, instagram, youtube) och borde, likt författaren av debattartikeln menar, i en drömvärld stängas ner?

Är Periscope "värre" än andra likvärdiga appar/sociala medier?

Spana också in:

Det är verkligen sjukt hur extremt nära de sociala medierna är i den yngre generationens vardag och hur de verkligen förutsätter och bygger på att man delar med sig av det mest personliga.

Tänker på sajter som ask.fm och periscope som inte fanns när jag var yngre. Där handlar det verkligen om att lägga ut sig själv på nätet.

Oavsett vad man tycker om det är det verkligen en enorm förändring som skett. 
Svarade spontant "Ja", men är inte säker på att jag fattade. 
Tycker alla sådana här integritetskränkande fenomen är motbjudande för min personliga del - jag har till min personlighet stark integritet och skulle aldrig kunna slappna av om jag konstant stod under övervakning och kommentering som om jag satt i övervakad isoleringscell i ett fängelse och skulle aldrig frivilligt utsätta mig för det; hade jag varit unge idag hade jag vägrat göra det. Men det är synd att sådant är modernt, de flesta (nej inte alla) ungar styrs av grupptryck. 

MaximusPrime:
Men beskriver hon inte verkligheten hår också? Eller alla andra saker som twitch? 
Jo, det är sant. Men hon menar väl att denna verklighet sker mycket lättare i en app som Periscope. 

Niklas: Tänker på sajter som ask.fm och periscope som inte fanns när jag var yngre. Där handlar det verkligen om att lägga ut sig själv på nätet.

Oavsett vad man tycker om det är det verkligen en enorm förändring som skett.
Det har skett en enorm förändring, fast lunarstorm, playahead och skunk byggde ju delvis på att man la ut saker om sig själv (bilder m.m.) och att folk kunde kommentera. Man kunde också utsättas för påtryckningar via chatter, som aftonbladets. Åh minns hur man hytte på fingrarna åt pedofilernas palats: chatten. Kanske har problemet funnits ända sedan internet uppkom.

penja: Ev skadligare ja.. Tyvärr! Eftersom allt är live är det lättare att ta icke genomtänkta beslut. Tänker att flera unga säkert "tvingats" till att visa diverse kroppsdelar och annat sånt där dumt. Fy vad hemskt och surt om det är så. Periscope är kul! 
Jo det är ju den största komponenten till att appen skiljer sig åt. Att man kan göra saker i stundens hetta. Samtidigt kan man ju tänka sig att sidor som chatroulette borde ha skällts ut på samma sätt. Men det kanske är lättare att ta till en app i mobilen.