Forumet - APU hos veterinär?

APU hos veterinär?

388 0 13

Spana också in:

angel_of_music:

vi ska snart ha apu i skolan, och jag skulle gärna vilja vara hos en veterinär. någon som vet om man får vara där? finns det någon åldersgräns eller behöver man ha någon erfarenhet inom det? jag går första året på gymnasiet, naturvetenskapliga programmet.
Tack(:


Man får vara hos en veterinär ja. Man tar kontakt med kliniken/Djursjukhuset man vill vara på (t ex med hjälp av sin SYV) och låter dem bedöma om de har tid med en praktikant.
Vad jag vet finns det ingen direkt åldersgräns, utan det är upp till stället att bedöma. Dock är det åldersgräns på vad man får göra där.
T ex får man, på ett seriöst ställe, inte vara inne på röntgen om man är under 18. Man brukar heller inte få ge medicinska preparat till djuren...
Angående erfarenheten så är det åter igen helt upp till stället att bedöma om de har tid och plats med att lära upp en praktikant.

Jag har själv praktiserat på djurkliniker sedan första året på gymnasiet, men det beror mkt på att inriktningen jag går är just djursjukvård. Prata med din SYV, och ta kontakt med flera ställen, så får vi hoppas att det går bra.
Lycka till! [smile]