Forumet - Arbetsförmedlingen vilket skämt

Arbetsförmedlingen vilket skämt

1731 0 34

Spana också in:

Ja? Min bror t.ex. när han var 18, han ville ha extra han pluggar. Till exempel. Men har du inte sett filmer där man väntar 20 timmar, sen så blir man intervjuad bakom en glasvägg direkt sådär. Sen så frågar dem vad du kan, sen kollar dem vad som finns ledigt. Och om det klickar så har du dig ett jobb.
Vileda:

Till exempel. Men har du inte sett filmer där man väntar 20 timmar, sen så blir man intervjuad bakom en glasvägg direkt sådär. Sen så frågar dem vad du kan, sen kollar dem vad som finns ledigt. Och om det klickar så har du dig ett jobb.


Say what? Nej? Har du varit där nån gång? Det har jag. Vill du veta vad de sade:
- "Eh ja, jag vet inte riktigt vad vi kan göra för dig. Det finns inte så många jobb tillgängliga nu för personer utan eftergymnasial utbildning. Då du har viss erfarenhet av att arbeta med psykiskt och fysiskt handikappade människor så kan jag kanske få tag på ett vikariat som vårdare, men det är nog allt."
Ändå ett jobb, det är ju inte jobb som advokat om du förväntat dig det. Men som tråd-skaparen påstår, att de sitter och inte gör något är helt fel. De kanske inte gör sitt jobb utmärkt, han kanske menar att för många är arbetslösa. Men det är av helt andra skäl. Om någon firma kritiskt behöver en arbetare, så kommer den få det. Med eller utan arbetsförmedlingen. Den är bara typ som ett hjälpmedel.

Nej. Jag har inte varit där.
Sheriffen:

Klart man kan få jobb via AMS men det är inte många. Deras största uppgifter är att se till att du söker jobb så folket för ha sin A-Kassa tills dom hittat ett nytt jobb eller tipsa om jobb eller utbildningar som passar dig.


Kan du skriva om det där, fattade inte ordföljden vid A-Kassa.
Nevon:

Hon sade endast att det var det enda hon kanske kunde erbjuda. Men som sagt, jag hörde aldrig ett ord om det sedan.


Otur och lite dålig tajming. Men att påstå att ingen får jobb eller har fått jobb via arbetsförmedlingen är lite extremt och helt osant. Vilket det verkar som ni påstod eftersom du kommenterade då jag skrev "de arbetslösa".