Forumet - Arbetslivserfarenhet

Arbetslivserfarenhet

1063 0 8
Tänkte ansöka om ett jobb till efter gymnasiet.  Det krävs minst ett års arbetslivserfarenhet, området spelar ingen roll men ett år. Jag jobbade heltid som vikarie i 3 månader och sedan skolan började igen har jag jobbat ca 15-20 h/vecka om jag fortsätter att jobba skulle det kunna räknas som ett års arbetslivserfarenhet? Jag antar ju själv att ja det räknas men iofs kanske man ska ha det som huvudsaklig syssla för att det ska räknas? 

Det krävs även att man haft körkort i ett år, någon som tror man kan tänja lite på det och att det inte gått ett år vid eventuell intervju men kanske nästan ett år vid anställning? 
Ange ett par arbetsplatser på ditt CV. Ange även ett par randoms på dessa arbetsplatser som referenser och telefonnummer till dem. 

Har du tur så ringer de aldrig upp de personerna. 

För att vara på den säkra sidan så kan du själv ringa upp dessa personer och försöka förhandla sig till att de uppger att de faktiskt har arbetat tillsammans med dig och bekräftar en massa positiva egenskaper i dig som du har angett i det personliga brevet. 

All lycka till dig! 

Hälsningar, S3ON - din personliga jobbcoach på internet 

    

Spana också in:

Nevermind igen, såg nu att du innehar körkort men att du ej har haft det ett år. 

Det skall nog inte vara några problem då. Uppge att du har haft det i över ett år bara (om din ålder tillåter det) 

Annars uppger du bara allt du har skrivit här, och att de bör se dig som ett undantag då du har något alldeles speciellt att erbjuda, en egenskap de andra sökande bara kan drömma om.. 

Det löser sig! Skicka en ansökan och hoppas på det bästa! 

Hälsningar, S3ON - din personliga jobbcoach på internet
Sluta spamma S30N!

Ont: Det du beskriver ang. jobbsituationen kan absolut räknas som ett år. Körkortet kanske inte är värt att ljuga om, jag vet inte hur det är med det men du kanske får lämna in något intyg där det står när det utfärdades? Iaf, är inte huvudsaken att du har körkort? Tänker jag. Min arbetscoach på af sa alltid att "sök alla jobb trots att du ev. ej har exakt det de söker, allt som de skriver behöver de nödvändigtvis inte följa till punkt och pricka". Många lägger stort värde i visat intresse av att få jobbet och det verkar ju du onekligen ha :) Sök, du har inget att förlora!
Ge fan i att lyssna till S3ON är ett starkt tips här tror jag.
Sök ändå men visa dig intresserad ändå, de har dragit till med ett som en godtycklig siffra, det handlar nog mer om kompetens och intresse. Skicka in cv och personligt brev och ring upp och ställ lite frågor, var ingen trött arbetsförmedlingenutkommenderad, ointresserad sökande som inte orkar förmå sig ett telefonsamtal som vanligt folk.